Moscow mule
Oppvokst som jeg er med E.C. Dahls lysebrune ingefærøl er det nesten ikke mulig for meg å tenke ingefærøl som noe annet. Men, skal du lage Moscow mule, bør du finne deg en annen flaske å skjenke fra. Når jeg snakker om ingefærøl her, er det altså ikke brusversjonen jeg tenker på. Ofte heter disse versjonene ginger beer også her i Norge. Her har jeg brukt den som heter Thomas Henry – Ginger beer.
I tillegg til ingefærøl trenger du isbiter, vodka og Rose’s lime – og gjerne litt lime til å ha i drinken ved servering.
Moscow mule
til 1 glass
10-12 isbiter
4 cl vodka
2 cl Rose’s Lime
ingefærøl
noen biter lime
Knus isbitene i en blender eller pakk dem inn i et kjøkkenhåndkle og knus dem med et kjevle. Ha isen i et serveringsglass. Hell i vodka og Rose’s lime og fyll på med ingefærøl. Rør rundt. Del limen i småbiter og ha i.
Server!