Maiskolber med chilimajones og revet parmesan

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Maiskolber med chilimajones og revet parmesan

Skal du prøve én ny oppskrift i sommer, ja da synes jeg absolutt at du skal satse på denne! Her snakker vi HØY snacksefaktor! Veldig godt å servere som tilbehør til grillmaten. Eller, du kan veldig gjerne opphøye det til én smårett og ikke bare som tilbehør.

Server dem gjerne sammen med grillet brokkoli i ponzusaus! Vi fikk dem servert sammen på Pinerolo Americano på Solli Plass i Oslo tidligere i sommer. Dette er mine versjoner!

Hvis du får tak i helt ferske maiskolber, må du veldig gjerne bruke det. Det er jo ikke så ofte de er tilgjengelig i butikk, så da bruker jeg den typen i vakuumerte poser istedenfor.

Oppskrift på grillet mais med parmesan og chilimajones
som tilbehør eller smårett til 4 personer

4 maiskolber
2 ss olivenolje
75 g parmesan

Chilimajonesen
1 rød chili
100 g majones
50 g gresk yoghurt
saft av ½ lime
salt
nykvernet pepper

Start med chilimajonesen. Ta med frøene hvis du vil ha en sterk majones eller skrap dem ut og fjern dem før du enten hakker den opp så fint du greier eller moser den i en morter. Rør det inn sammen med majones og yoghurt og smak til med limesaften, salt og pepper.

Del hver maiskolbe opp i 3 like store deler og gni dem inn med oljen. Legg dem på grillen og grill dem til de begynner å bli brunflekkete.

Riv parmesanen på den fine siden av rivjernet og legg den over på en tallerken.

Når maiskolbene er ferdige, pensler du dem først med chilimajonesen rundt det hele før du ruller dem i den revne parmesanen.

Da er det klart for servering!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon