Skikkelig saftig vegetarburger

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 45 minutter

Porsjoner: 10

Skikkelig saftig vegetarburger

Disse burgerne ble skikkelig saftige og gode! Masse gode smaker, passe chunky biter og de holder fint i fasongen.

En av de tingene som forundrer meg litt med mange av de ferdige vegetarproduktene som selges i butikkene, er at de inneholder så utrolig store mengder soya og andre ting som jeg ikke legger i sunnhetsboksen. For, i mitt hode, skal vegetarmat være et sunt og godt alternativ til kjøtt eller fisk. Ikke det at all mat skal ha et sunnhetsperspektiv, men jeg liker å vite hva jeg spiser og iallfall ikke tro at jeg spiser noe som er bra, men som egentlig ikke er det.

Jeg synes det er kjekt å ha ferdige veggisburgere liggende i fryseren, så dette er en ganske stor oppskrift. Jeg singelfryser dem ned før jeg steker dem, så er det enkelt å tine akkurat så mange som jeg trenger.

Ja, jeg vet at ingredienslisten er lang, men alt er bare godsaker! Og mye av det, tipper jeg på er ting du allerede har liggende på kjøkkenet.

Ingredienser

Veggisburgerne
250 g sjampinjong
100 g gulrot/gulrøtter
100 g brokkoli
1 sjalottløk
2 fedd hvitløk
230 g hermetiske svarte bønner
50 g valnøtter
50 g parmesan
50 g cheddar
75 g spinat
225 g lettkokte havregryn
2 egg
2 ss olivenolje + litt under grillingen
1 ts paprikapulver
1 ts chilipulver
1.5 ts salt
nykvernet pepper

Salaten - nok til 4 burgere
200 g cherrytomater
1 rød paprika
5 greiner kruspersille
5 greiner basilikum
2 ss god olivenolje
1 ts flaksalt
nykvernet pepper

Rømmedressingen - nok til 4 burgere
2 dl rømme
1 fedd hvitløk
0.5 ts flaksalt
nykvernet pepper
1 skvis sitronsaft

Resten av tilbehøret
hamburgerbrød
ruccola
1 avokado

Slik gjør du

Det meste til burgerne skal hakkes i en matprosessor, men ettersom det er såpass mye, er det lurt å dele det opp i flere porsjoner og så blande det i en bolle til slutt. Jeg delte opp i tre porsjoner da jeg lagde disse.

Sjampinjongene kan du ha hele i matprosessoren, mens gulroten, brokkolien og løken er greie å dele i litt mindre biter før du har i.

Du vil ikke at alt skal moses helt, så det beste er å bruke pulsknappen på matprosessoren. Da har du best kontroll. Puls 4-5-6 ganger. Sjekk underveis. Hell det over i en stor bolle og gjenta.

Jeg bruker å pulse med rundt halvparten av havregrynene, mens resten drysser jeg og blander rett i massen. Eggene, oljen og krydderet blander jeg også rett i den store bollen.

Arbeid deigen nok sammen til at den sitter sammen. Ikke arbeid mer med den enn du trenger.

Væt fingrene med vann og form til burgere. Hver av disse burgerne er på ca. 130 gram. Du kan selvfølgelig lage dem litt mindre – og få enda flere – om du heller vil det.

Pensle burgerne med olje på begge sider før du legger dem over på en varm grill. La dem grille i 3-4 minutter på hver side. Vend på dem innimellom. Legg på en skive med cheddar de siste minuttene, så den akkurat rekker å smelte ned i burgeren.

Del tomatene og paprikaen i små terninger og finhakk persillen og basilikumbladene. Bland det i en bolle sammen med olje, salt og pepper. Og til rømmedressingen, river du hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og blander med resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper.

Varm hamburgerbrødene, del avokadoen i skiver og less på med masse salat på burgerne.

Enjoy!

2 kommentarer til “Skikkelig saftig vegetarburger”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon