Hjemmelaget nøttepålegg

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Hjemmelaget nøttepålegg

Å herlighet, folkens! Dette sjokoladepålegget er farlig godt! Det er definitivt et supert alternativ til Nugatti, hvis du vil ha noe søtt og godt på skiva, men samtidig vil ha noe som er atskillige hakk sunnere!

Jeg får ganske ofte spørsmål fra lesere som er diabetikere eller som har en diabetiker i hus, om tips til mat og kaker som er fine for dem å spise. Dette nøttepålegget har såpass lite søtning i seg at du enkelt og greit kan bytte det ut med kunstig søtning uten at det får den lett metalliske smaken, som iallfall jeg, synes kunstig søtning lett gir.

Skal du kose deg skikkelig, kan du bake croissanter og ha til nøttepålegget! Nam!

Oppskrift på hjemmelaget sjokolade- og nøttepålegg
200 g hasselnøtter
20 g mykt brunt sukker
1 ss flytende honning
10 g (litt mindre enn 1 ss) bakekakao
¼ ts flaksalt
25 g bordmargarin – her bruker jeg Olivero

Sett stekeovnen på 200 grader.

Fordel hasselnøttene utover et stekebrett og sett brettet i stekeovnen i 8-10 minutter. Nøttene er klare når skallet begynner å bli ganske så mørkt og du kan se at det begynner å løsne.

Den enkleste måten å fjerne skallet på hasselnøttene, er å ha dem i et kjøkkenhåndkle og så gni lett med det. Det spiller ingen rolle om litt av skallet fremdeles sitter på.

Ha nøttene i en matprosessor og kjør knivene rundt til det blir helt smulete. Så fortsetter du å kjøre knivene til nøttene begynner å slippe fettet og du får en helt bløt masse. Skrap ned langs sidene en gang eller to sånn at du får med deg alt.

Ha i sukker, honning, bakekakao og salt og kjør rundt til alt er godt blandet sammen og alle sukkerkornene er borte. Så har du i Olivero, eller tilsvarende bordmargarin og kjører knivene rundt til det er blandet sammen. Ha det over på rene glass.

Enjoy!

 

2 kommentarer til “Hjemmelaget nøttepålegg”

    • Hei Julie!
      Ja, det smaker skikkelig godt også! Det har ganske lang holdbarhet. Det eneste som har «kort» holdbarhet er Olivero, og holdbarheten til den er jo også ganske lang. Ettersom jeg har Olivero i det, tenker jeg det er greit å ha det i kjøleskapet. Pålegget holder seg mykt der også 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon