Hjemmelaget bountysjokolade

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Hjemmelaget bountysjokolade

Nam! Bruker du å stikke av med Bountysjokoladen som ligger i Twistposen? Da er dette oppskriften for deg! Disse hjemmelagde bountysjokoladene er knallgode og en sikker vinner i julen!

Jeg liker så godt når jeg kna lage lekre små godiser – jeg som definitivt ikke er en konditor! Disse små bountyene blir både fine og gode, og de er lette å lage. Jeg varmer først opp kokosmelk, kokos, sukker og vaniljesukker, så stapper jeg massen i en liten grillform i aluminium som er 20 x 17 cm og setter den i fryseren til neste dag. Da er det bare å dele opp i passe stykker og dyppe i smeltet sjokolade.

Sjokoladen holder seg godt på et kaldt rom eller i kjøleskapet.

Oppskrift på hjemmelaget bountysjokolade

32 biter

2 dl helfet kokosmelk
200 g kokos
50 g sukker
1 ts vaniljesukker
300 g mørk sjokolade
40 g delfiafett
50 g hvit sjokolade

Kle en form på 20 x 17 cm med bakepapir. Jeg bruker å krølle sammen bakepapiret først, så er det lettere å få det til å ligge på plass.

Hvis det er et fast lokk med kokosmelk øverst i boksen, bruker du det pluss nok av resten av boksen til at det blir 2 dl. Hvis det er enklere å måle, kan du sette en kasserolle på vekten og veie opp 200 gram av kokosmelken. Det går helt fint selv om det ikke er et sånt fast lokk med tykkere melk på toppen også – bare så det er sagt!

Ha kokosmelken, kokosen, sukkeret og vaniljesukkeret i en kasserolle og varm det opp til det blir så varmt at du nesten ikke greier å dyppe fingeren i massen.

Hell massen over i formen og klem den godt sammen. Sett formen i fryseren til neste dag.

Smelt sammen den mørke sjokoladen og delfiafettet over vannbad, i mikrobølgeovn eller helt svak varme i en kjele.

Del opp kokosmassen i passe stykker. Jeg deler den i 4 den ene veien og 8 den andre. Legg en og en bit på en gaffel og dypp dem i sjokoladen. Legg dem over på en bakerist til sjokoladen størkner.

Smelt den hvite sjokoladen og ha i et lite kremmerhus. Klipp et lite hull på tuppen og fordel sjokoladen over bountybitene.

La sjokoladen stå kaldt.

 

4 kommentarer til “Hjemmelaget bountysjokolade”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon