Kardemommepinner

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kardemommepinner

Jeg elsker brune pinner og det vet jeg at det er mange av dere som gjør også! Nå har jeg laget dem i en ny variant, nemlig som kardemommepinner! Og de er skikkelig gode! Sprø en en akkurat passe liten seighet midt inni. Og så smaker de altså av godt smør, sukker og kardemomme. Herlig!

Du kan klikke deg inn til oppskriften min på colapinner her!

På samme måte som colapinner eller brune pinner, er disse kardemommepinnene enkle og kjappe å lage! Og de holder seg fint i en lufttett boks.

Oppskrift på kardemommepinner

200 g mykt smør
200 g sukker
300 g hvetemel
1 ½ ts kardemomme
1 ts bakepulver
1 eggeplomme
1 ss sirup

Sett stekeovnen på 170 grader varmluft og kle to stekebrett med bakepapir.

Pisk smør og sukker hvitt, 5-6 minutter. Skrap ned langs kantene en gang eller to slik at du får med deg alt i piskeprosessen. I mellomtiden blander du sammen de tørre ingrediensene.

En slik smørdeig skal aldri arbeides mer med enn akkurat det som er nødvendig for at den skal henge sammen, så når smør og sukker er pisket hvitt gjelder det å være litt effektiv med resten av tillagingen. Visp inn eggeplommen og sirupen før du har i de tørre ingrediensene og kjører miksmasteren rundt akkurat nok til at alt er blandet sammen. Du kan godt ta de siste rundene for å få med deg smitt og smule med en sleiv.

Tøm deigen ut på en lett melet benk. Klem den sammen før du deler den i 6 like store deler. Rull hver del ut til en pølse like lang som stekebrettet er bredt. Legg tre pølser på hvert brett. Klem pølsene flate.

Pensle med sammenvispet egg. Finhakk nøttene eller mandlene og fordel dem over. Stek begge brettene samtidig i 12-14 minutter. De skal ha fått en gyllen farge og ha en fast skorpe på oversiden.

La stengene ligge i ro på stekebrettet i noen minutter før du forsiktig legger dem over på en bakerist til avkjøling. Bruk en brødkniv og skjær stengene på skrått til pinner.

 

4 kommentarer til “Kardemommepinner”

  1. Kjempegode! Jeg brukte litt mer kardemomme enn det står i oppskriften og skal snart lage en porsjon til med enda mer (elsker kardemomme!) 🙂
    Hadde ikke sirup og brukte honning, og det fungerte kjempebra! Takk for super oppskrift :-))

  2. Altså, dette her var skikkelig godt!!!
    En av de bedre julekakene jeg har smakt. Resten av familien var like begeistret😊🤩

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon