Fru Timian-kake, semi naked cake

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fru Timian-kake, semi naked cake

Jeg har fått min egen kake!!!! Tenke seg til! En høy og vakker kake med smak av TIMIAN! Er den ikke fin?

Kaken er laget og pyntet av Marianne Pfeffer Gjengedal (klikk deg inn her for å følge henne) som er en heidundrende matstylist. Hun bruker innimellom å legge ut noen veldig morsomme Insta Stories hvor hun lager de lekreste kakene, så da hun spurte om vi skulle gjøre det sammen, svarte jeg selvfølgelig JA!

De siste årene har min Instagramkonto hatt utallige bilder av naked cakes og semi naked cakes. Det er altså kaker hvor du kan se gjennom glasuren eller at det ikke er lagt glasur rundt sidene. Jeg elsker dem!

Følger du meg på Insta Story eller SnapChat, husker du kanskje fra dagen hun var på besøk hos meg, selv om det er en stund siden nå. Du kan se filmen vi lagde på min Insta Story i dag, pluss at jeg legger den i min bio. Det betyr at du kan klikke deg inn på min side på Instagram (klikk her), så ligger den der i en av rundingene over alle Instagrmbildene mine.

Her kommer Mariannes oppskrift og fremgangsmåte!

Fru Timian-kake

Kakebunnene
380 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
180 g romtemperert smør
250 g sukker
3 store egg
2 økologiske sitroner
2 ss friske timianblader
2,5 dl yoghurt naturell
saften av 1 sitron

Forvarm ovnen til 175 grader. Rør de tørre ingrediensene sammen i en bolle. Pisk smør og sukker til en lys og luftig krem. Pisk inn ett egg av gangen inn i smøret. Riv det gule av skallet på sitronene med et fint jern og ta blader av stilkene på timianen. Ha to spiseskjeer med frisk timian i røren sammen med sitronskallet. Pisk inn. Sikt i det tørre og vend vekselsvis inn i røren med yoghurt. Rør til slutt inn sitronjuicen. 

Smør to springformer på 18 cm, eller en springform på 22-24 cm. Fordel røren likt og stek midt i ovnen i ca 40 min. Steketiden varierer veldig etter hvilken størrelse du har på formen og fra gang til gang. Test med en stekepinne midt i en av kakene mot slutten av steketiden. Hvis det sitter røre på pinnen må kakene steke litt til. Når den kommer tørr ut er de ferdige. Avkjøl i formene.

 

Ostekremen
Dette er en litt omstendelig krem å lage med tanke på marengsen den er basert på. Men den er helt fantastisk å jobbe med når du skal lage høye kaker, og gir et lettere preg enn en ren smør og ostekrem. Så vel verdt arbeidet! Husk å ta vare på eggeplommene og lag en hjemmelaget iskrem, vaniljekrem, majones eller annet godt.  

200 g sukker
1 dl vann
120 g eggehvitte (ca 4 egg)
240 g romtemperert smør
2 ts vaniljesukker
400 g Philadephiaost

Ha 4 ss av sukkeret sammen med eggehvittene. Kok opp resten av sukkeret sammen med vann. Bruk et sukkertermometer. Når sirupen når 110 grader pisker du eggehvitter og sukker til mareng. Når sirupen når mellom 115 og 118 grader heller du sirupen i en tynn stråle i marengsen mens maskinen går. Pass på så du ikke brenner deg, for dette er varme saker. Prøv å treffe midt i marengsen og unngå vispen, ellers spruter sirupen og fester seg som dråper på bollen.

La maskinen gå til marengsen er romtemperert. Ikke la deg friste til å ha i smøret før den er helt avkjølt. Ellers smelter smøret og kremen blir løs. Pisk i litt og litt smør og pisk til du har en lys og luftig krem. Pisk til slutt inn kremosten. Pisk så det så vidt er en jevn krem, men ikke mer.

Timiansirup til dynking
Hvis du får noe til overs er dette en super sirup til limonade. Bare hell over ønsket mengde mineralvann og nyt i sola.  

2 dl vann
1 dl sukker
1 stor neve frisk timian med stilk
1 dl sitronsaft (ca 2 sitroner) 

Kok opp sukker og vann i en kjele, rør til sukkeret er oppløst. Tilsett timian, trekk fra varmen og sett på lokk. Avkjøl. Tilsett sitronsaften og sil sirupen. Hell på en ren flaske og sett i kjøleskapet eller bruk til montering av kaken.

 

Montering
Del kakebunnene i to. Legg en bunn på et kakefat og ha litt timiansirup på kaken. Bruk gjerne en bred bakepensel. Smør 1 cm tykt lag med krem over bunnen og legg på neste kakebunn. Pensle på sirup og gjenta med krem med alle bunnene. Spre et tynt lag med krem over hele kaken så alle smulene blir festet til kaken. Sett kaldt i kjøleskapet i 15 min eller mer. Kremen lar du stå i romtemperatur så lenge.

Ha på resten av kremen og bre på jevnt. Det krever litt trening, men det finnes mange filmer på youtube på hvordan man gjør det, eller du kan se på Instastorien vi har lagret om fremgangsmåte. Vi lot kakebunnene synes gjennom kremen, en trend som er populær blant bakeentusiaster i resten av verden for øyeblikket.  

Pynt etter hjertens lyst. Vi pyntet med makroner, nelliker (en blomst som ikke er giftig), frisk timian, bringebær, sjokoladekuler og spiselig bladgull. Bare fantasien setter grenser.   

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon