Jeg har lagt en stoooooor elsk på denne dressingen! Den kan rett og slett brukes til utrolig mye forskjellig mat! Som dressing i salater, for å marinere både rødt og hvitt kjøtt, og det går som fot i hose sammen med fisk og skalldyr! Juhuuu!

I fjor høst var jeg på en inspirasjons-/opplæringsdag hos min samarbeidspartner Haugen-Gruppen da de hadde en japansk kokk, som jobber for Kikkoman, på besøk. Vi, det vil si kokken, lage en mengde deilige retter, mens vi andre sto rundt og slurpet og smattet i oss tilsvarende mange retter.

En av tingene han lagde var denne superenkle og knallgode dressingen, som altså passer til det aller meste!

Du trenger bare tre ingredienser for å lage dressingen
Kikkoman Ponzu
en god extra virgin olivenolje – jeg bruker Gaea
nykvernet pepper

PS! Du får kjøpt Kikkoman Ponzu i Meny, Spar, Coop Prix, Coop Mega, Obs!, de største Kiwi-butikkene og på Bunnpris.

Her har jeg brukt den som dressing i salaten, samt at jeg marinerer både lammekjøttet og rekene i den. Jeg tenkte det var litt morsomt å lage salaten i tre ulike versjoner – servert alene, som perfekt tilbehør til det aller meste, som en grønn rekesalat og som en grønnsalat med grillet lammekjøtt. Jeg fant fersk lammeribbe i butikken og den ble supergod på grillen. Du kan også velge annet lammekjøtt, svine-, storfe- eller kyllingkjøtt som du marinerer på samme måte før du legger på grillen.

Salat med ponzudressing

til 4 personer

Salaten
1 bunt asparges
150 g sukkererter
½ agurk
1 mango
1 stor hjertesalat
50 g pistasjnøtter

Ponzudressingen
3 ss Kikkoman Ponzu
3 ss Gaea extra virgin olivenolje
nykvernet pepper
PS! Lag dobbel porsjon av denne dersom du skal marinere reker eller kjøtt

Med reker
1 kg ferske eller frosne reker

Med lammekjøtt
650-700 g lammeribbe

Start med dressingen. Skal du bare ha selve salaten, lager du den mengden som står i oppskriften. Skal du marinere enten reker eller lammekjøtt også, dobler du oppskriften.

Ha Kikkoman Ponzu i et glass med lokk sammen med olivenoljen og godt med nykvernet pepper. Sett på lokket og rist til alt er godt blandet.

Skjær vekk den nederste stilken av aspargesene før du deler dem i to eller tre. Legg aspargesene på en glovarm grill og grill dem i ca. 3 minutter. Vend dem innimellom.

Hell dressingen (1 porsjon) i en skål og legg i aspargesene. La dem ligge der mens du lager ferdig resten.

Del sukkerertene i to på langs og skjær agurken i terninger. Skrell mangoen før du skjærer kjøttet løst fra steinen og deler den i små terninger.

Vask hjertesalaten og tørk den i en salatspinner eller med et kjøkkenhåndkle. Riv den i mindre biter.

Ha alt dette i salatbollen og bland det godt sammen. Dryss over pistasjnøttene og server.

Med reker
Skrell rekene og legg den i en skål sammen med dressingen/marinaden. La dem ligge i 15-20 minutter. Fordel rekene så over den ferdige salaten.

Med lammeribbe
Mariner lammekjøttet i en pose sammen med marinaden. Den kan gjerne ligge noen timer, men 30 minutter går også fint.

Legg lammekjøttet på en skikkelig varm grill og grill kjøttet i 1 ½-2 minutter på hver side. Legg det over på indirekte varme og la det ligge i 20 minutter. Lokket på grillen må være på mens kjøttet ligger på indirekte varme.

Ta ut kjøttet og legg det på et fat. Dekk det løst med aluminiumsfolie og la det hvile i 10 minutter. Så skjærer du det i mindre biter og fordeler over salaten.

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen.

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *