Salat med chevre, bacon og asparges

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 20 minutter

Porsjoner: 4

Salat med chevre, bacon og asparges

Jeg fikk fullstendig kick da jeg lagde vinaigretten til denne salaten første gang, for den ble altså så utrolig god! Jeg bare elsker den! Og det passer å bruke til mye mer enn denne salaten. Jeg har med hell hatt den over både stekt fisk og et saftig stykke kjøtt.

Jeg bruker mitt eget rødbet- og chilikrydder til vinaigretten, og krydderet inneholder tørkede rødbeter, chiliflakes, persille og  fennikel i tillegg til salt. Har du ikke krydderblandingen, bruker du alle de andre ingrediensene til vinaigretten i tillegg til salt og pepper, så blir det godt også.

Salaten masse snadder! Her er det både bacon, asparges, avokado, tomater og lett grillede skiver av norsk geitost – chevre. For meg er dette ypperlig å servere sammen med godt brød når man vil kose seg, og den er enkel å posjonere ut og gjøre om til en forrett. Som forrett vil jeg si at oppskriften er nok til 6-8 personer.

Klikk deg inn her for å se hvor du kan få kjøpt Fru Timians krydderblandinger!

Klikk deg inn her for å komme til Fru Timians krydderbutikk på nettet!

PS! Jeg bruker semitørkede tomater i salaten. Det kan du få kjøpt i enkelte velassorterte dagligvarebutikker eller du kan tørke dine egne tomater. Du kan også bruke soltørkede tomater som ligger i olje, som du får kjøpt i de fleste dagligvarbutikker.

Ingredienser

Salaten
75 g gresskarkjerner
250 g bacon
190 g chevre
2 bunt asparges
400 g cherrytomater
12 semitørkede tomater
1 rødløk
3 vårløk
1 avokado
2 hjertesalat
65 g ruccola

Vinaigretten
2 ss flytende honning
2 ss hvitvinseddik
6 ss god olivenolje
3 ts fru timians rødbet- og chilikrydder

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

Ha alle ingrediensene til vinaigretten i et glass og rist den godt sammen. Ta av kvernen på rødbet- og chilikrydderet og dryss det rett i glasset.

Rist gresskarkjernene på medium varme i en tørr stekepanne. Fordel baconskivene på et stekebrett og stek i ovnen i 12-14 minutter til det blir gyllenbrunt. Når det er ferig, legger du det over på kjøkkenpapir slik at overflødig fett renner av. Sett stekeovnen på 250 grader grill. Del chevren i skiver på ca. 1 ½ cm og legg utover et bakepapir. Grill chevren i noen minutter til den blir myk. Bruk en stekespade for å legge den over på salaten etterpå. Vær foriktig når du gjør det, for den går fort i stykker. Om du har en creme brulee-brenner, kan du varme, eller lett grille, chevreskivene med den også. Da vil de holde litt bedre på fasongen.

Kok aspargesen i 3 minutter. Hell den over i kaldt vann etterpå. Del tomatene i mindre biter. Skjær rødløken i tynne båter, vårløken i tynne ringer og avokadoen i små terninger. Vask salaten og riv i mindre biter.

Bland alt og fordel på et serveringsfat. Legg chevrebitene på toppen og vinaigretten over der igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon