Jeg fikk fullstendig kick da jeg lagde vinaigretten til denne salaten første gang, for den ble altså så utrolig god! Jeg bare elsker den! Og det passer å bruke til mye mer enn denne salaten. Jeg har med hell hatt den over både stekt fisk og et saftig stykke kjøtt.

Jeg bruker mitt eget rødbet- og chilikrydder til vinaigretten, og krydderet inneholder tørkede rødbeter, chiliflakes, persille og  fennikel i tillegg til salt. Har du ikke krydderblandingen, bruker du alle de andre ingrediensene til vinaigretten i tillegg til salt og pepper, så blir det godt også.

Salaten masse snadder! Her er det både bacon, asparges, avokado, tomater og lett grillede skiver av norsk geitost – chevre. For meg er dette ypperlig å servere sammen med godt brød når man vil kose seg, og den er enkel å posjonere ut og gjøre om til en forrett. Som forrett vil jeg si at oppskriften er nok til 6-8 personer.

Klikk deg inn her for å se hvor du kan få kjøpt Fru Timians krydderblandinger!

Klikk deg inn her for å komme til Fru Timians krydderbutikk på nettet!

PS! Jeg bruker semitørkede tomater i salaten. Det kan du få kjøpt i enkelte velassorterte dagligvarebutikker eller du kan tørke dine egne tomater. Du kan også bruke soltørkede tomater som ligger i olje, som du får kjøpt i de fleste dagligvarbutikker.

Chevresalat med bacon og Fru Timians Rødbet- og chilikrydder

til 4 personer

Salaten
75 g gresskarkjerner
250 g bacon i skiver
190 g chevre
2 bunter asparges
400 g cherrytomater
12 semitørkede tomater
1 liten rødløk
3 vårløk
1 avokado
2 hjertesalater
65 g ruccola

Vinaigretten
2 ss flytende honning
2 ss hvitvinseddik
6 ss god olivenolje
2 ts Fru Timians Rødbet- og chilikrydder

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

Ha alle ingrediensene til vinaigretten i et glass og rist den godt sammen. Ta av kvernen på rødbet- og chilikrydderet og dryss det rett i glasset.

Rist gresskarkjernene på medium varme i en tørr stekepanne. Fordel baconskivene på et stekebrett og stek i ovnen i 12-14 minutter til det blir gyllenbrunt. Når det er ferig, legger du det over på kjøkkenpapir slik at overflødig fett renner av. Sett stekeovnen på 250 grader grill. Del chevren i skiver på ca. 1 ½ cm og legg utover et bakepapir. Grill chevren i noen minutter til den blir myk. Bruk en stekespade for å legge den over på salaten etterpå. Vær foriktig når du gjør det, for den går fort i stykker. Om du har en creme brulee-brenner, kan du varme, eller lett grille, chevreskivene med den også. Da vil de holde litt bedre på fasongen.

Kok aspargesen i 3 minutter. Hell den over i kaldt vann etterpå. Del tomatene i mindre biter. Skjær rødløken i tynne båter, vårløken i tynne ringer og avokadoen i små terninger. Vask salaten og riv i mindre biter.

Bland alt og fordel på et serveringsfat. Legg chevrebitene på toppen og vinaigretten over der igjen.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *