Frokostvafler

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Frokostvafler

Frokostvafler eller hyttevafler, om du vil! Vafler er det iallfall, så kan jo du selv bestemme når og hvor du vil spise dem.

Som alltid når jeg lager mat på hytta, er oppskriften basert på hva som finnes i skap og kjøleskap. Her er det mange mil til nærmeste butikk, og det er virkelig ikke bestandig jeg husker på kjøpe inn alt jeg egentlig hadde tenkt. Er veldig vant med å ha butikken 1 minutt unna til vanlig. Men, jeg hadde det jeg trengte for å lage skikkelig gode frokostvafler her i morges. Jeg hadde til og med friske norske jordbær og moreller (de var vel ikke norske, men gode allikevel).

Oppskrift på frokostvafler

til 8 vaffelplater på mitt vaffeljern

2 store egg
2 toppede ss cottage cheese
1 klype salt
2 ss nøytral olje
1 liten ss sukker
1 dl fint sammalt hvetemel
2 dl hvetemel
3 dl melk – jeg brukte lettmelk
litt smør til steking

Ha alle ingrediensene i en bolle og rør det sammen til en forholdsvis klumpfri røre. Cottage cheesen er jo klumpete, men eventuelle melklumper er greit å røre ut.

La gjerne røren stå i 15 minutter før du setter på vaffeljernet, har i litt smør og steker vaflene. Ettersom de er litt grove trenger de litt lengre steketid enn helt fine. Jeg setter vaffeljernet mitt på 5, og når lyset slukker da, er de perfekt stekte. Det er godt mulig at det er stor forskjell på ulike vaffeljern i forhold til styrke.

Her serverer jeg vaflene med ekstra cottage cheese, jordbær og moreller. Nam!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon