Dette brødet kan du særdeles enkelt kan forsipise deg på! La det være sagt med en gang.

Det er fullt av smeltet smør og ost, og det er nok hvitløk i det til at hele kjøkkenet fylles med verdens beste lukt mens det stekes. Server det gjerne sammen med en god gryte eller suppe eller til annen god mat!

Jeg tenker at dette er det perfekte brødet å servere når det er er planer om en hyggelig aften.

Ost- og hvitløksbrød

1 loff – her bruker jeg bare en ferdigkjøpt loff
4 store fedd hvitløk
100 g romtemperert smør
2 ss majones
1 ts srirachasaus eller annen sterk chilisaus, f.eks sambal oelek
1 ts salt
godt med nykvernet pepper
300 g revet ost
litt gressløk til servering

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

Skjær opp loffen i ruter på ca. 2 x 2 cm, men ikke skjær helt gjennom. Brødet skal sitte sammen på undersiden.

Legg brødet på et ark med aluminiumsfolie.

Riv hvitløksfeddene på den fine siden av rivjernet og rør dem sammen med resten av ingrediensene før du fordeler den i hele loffen. Pass på at du får ost- og smørmassen godt fordelt ned mellom alle rutene.

Pakk aluminiumsfolien rundt loffen og stek i 20 minutter. Åpne opp folien på toppen og stek videre i 15-20 minutter til loffene og osten er gyllenbrun på toppen.

Klikk opp litt gressløk og fordel over osteloffen før servering.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *