Dette er nesten som to middager i én, for disse potet- og brokkolikakene er så gode at jeg med stor glede spiser dem helt alene. Eller kanskje med litt sprøstekt bacon drysset over. Nam!

Her slår de altså følge med riktig så tykke og saftige, panerte skiver svinefilet.

Når du steker svinefilet, gjelder det å finne ritkig tid for hvor lenge de skal steke. Indre- og ytrefilet av svin er veldig magert kjøtt og hvis det stekes for lenge, blir det tørt. Samtidig skal det serveres gjennomstekt. Jeg vet det er noen kokker som serverer svinekjøttet mens det fremdeles er lyst rosa, men det vil ikke jeg ha. Jeg vil ha det gjennomstekt. Og gjennomstek betyr en kjernetemperatur på 70 grader. Så; stikk gjerne et steketermometer midt i det ene stykket når du tror det begynner å bli ferdigstekt, for å ha full kontroll over steketiden.

Panerte svinefileter med potet- og brokkolikaker

4 personer

Panerte svinefileter
500 g ytrefilet av svin
2-3 ss hvetemel
2 egg
100 g griljermel eller en andre tørkede brødsmuler
1 ts salt
nykvernet pepper
smør og olje til steking

Potet- og brokkolikaker
700 g potet
1 brokoli
50 g parmesan
2 dl creme fraiche
1 egg
1 ½ ts salt
nykvernet pepper
smør og olje til steking

Til servering
creme fraiche
litt gressløk

Start med potet- og brokkolikakene for de trenger lengst tid. Skrell potetene og del dem i mindre biter. Kok dem i usaltet vann til de er møre. Del opp brokkolien i små buketter og kok dem med de siste 7-8 minuttene. Jeg bruker å koke disse lengre enn når jeg skal servere bare kokt brokkoli, for da ønsker jeg å ha litt mer tykkemotstand på dem.

Hell av vannet. Ta ut brokkolibukettene og legg dem til side. Mos potetene med en potetmoser. Riv parmesanen på den fine siden av rivjernet og rør både den, creme fraichen og egget inn. Smak til med salt og pepper. Så har du flesteparten av brokkolibukettene tilbake og rører dem inn. Resten serverer jeg til, men du kan ha alle i potetkakene om du heller vil det.

Smelt sammen olje og smør i en stekepanne. Form 8 potet- og brokkolikaker og stek dem på litt over medium varme i 3-4 minutter på hver side.

Del ytrefileten i 4 like tykke skiver. Klem dem så litt flate sånn at du får en større snittflate på hver skive.

Ha hvetemel i en skå, pisk lett sammen eggene i en annen skål og griljeringsmelet i en tredje. Rull svinefiletene først i hvetemelet, så egget og så i griljeringsmelet. Dryss over salt og pepper til slutt.

Smelt sammen smør og olje i en stekepanne og stek svinefiletene på forholdsvis høy varme i 2 minutter på hver side. Skru ned varmen og la de ettersteke i ca. 3 minutter på hver side. Det er nå punktet om sjekking av kjernetemperatur kommer inn – se innledningen.

Da er det klart for middag!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *