Panerte svinefileter med potet- og brokkolikaker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Panerte svinefileter med potet- og brokkolikaker

Dette er nesten som to middager i én, for disse potet- og brokkolikakene er så gode at jeg med stor glede spiser dem helt alene. Eller kanskje med litt sprøstekt bacon drysset over. Nam!

Her slår de altså følge med riktig så tykke og saftige, panerte skiver svinefilet.

Når du steker svinefilet, gjelder det å finne ritkig tid for hvor lenge de skal steke. Indre- og ytrefilet av svin er veldig magert kjøtt og hvis det stekes for lenge, blir det tørt. Samtidig skal det serveres gjennomstekt. Jeg vet det er noen kokker som serverer svinekjøttet mens det fremdeles er lyst rosa, men det vil ikke jeg ha. Jeg vil ha det gjennomstekt. Og gjennomstek betyr en kjernetemperatur på 70 grader. Så; stikk gjerne et steketermometer midt i det ene stykket når du tror det begynner å bli ferdigstekt, for å ha full kontroll over steketiden.

Panerte svinefileter med potet- og brokkolikaker

4 personer

Panerte svinefileter
500 g ytrefilet av svin
2-3 ss hvetemel
2 egg
100 g griljermel eller en andre tørkede brødsmuler
1 ts salt
nykvernet pepper
smør og olje til steking

Potet- og brokkolikaker
700 g potet, jeg bruker Asterix
1 brokoli
50 g parmesan
2-4 ss creme fraiche
1 egg
1 ½ ts salt
nykvernet pepper
smør og olje til steking

Til servering
creme fraiche
litt gressløk

Start med potet- og brokkolikakene for de trenger lengst tid. Skrell potetene og del dem i mindre biter. Kok dem i usaltet vann til de er møre. Del opp brokkolien i små buketter og kok dem med de siste 7-8 minuttene. Jeg bruker å koke disse lengre enn når jeg skal servere bare kokt brokkoli, for da ønsker jeg å ha litt mer tykkemotstand på dem.

Hell av vannet. Ta ut brokkolibukettene og legg dem til side. Mos potetene med en potetmoser. Riv parmesanen på den fine siden av rivjernet og rør både den, to spiseskjeer creme fraichen og egget inn. Tilsett eventuelt resten av creme fraichen for å få ønsket konsistens på massen. Smak til med salt og pepper. Så har du flesteparten av brokkolibukettene tilbake og rører dem inn. Resten serverer jeg til, men du kan ha alle i potetkakene om du heller vil det.

Smelt sammen olje og smør i en stekepanne. Form 8 potet- og brokkolikaker og stek dem på litt over medium varme i 3-4 minutter på hver side.

Del ytrefileten i 4 like tykke skiver. Klem dem så litt flate sånn at du får en større snittflate på hver skive.

Ha hvetemel i en skå, pisk lett sammen eggene i en annen skål og griljeringsmelet i en tredje. Rull svinefiletene først i hvetemelet, så egget og så i griljeringsmelet. Dryss over salt og pepper til slutt.

Smelt sammen smør og olje i en stekepanne og stek svinefiletene på forholdsvis høy varme i 2 minutter på hver side. Skru ned varmen og la de ettersteke i ca. 3 minutter på hver side. Det er nå punktet om sjekking av kjernetemperatur kommer inn – se innledningen.

Da er det klart for middag!

 

6 kommentarer til “Panerte svinefileter med potet- og brokkolikaker”

  1. Hei, dette ser veldig godt ut og passer med kjøleskapets innhold. Men jeg lurer på hvilken type poteter anbefaler du å bruke?

    Mvh Jeanette

  2. Hei. Takk for gode oppskrifter. Idag lager jeg potet og brokkoli kakene, men de blir jo håpløst løse. Fulgt oppskrift og lot potet og brokkoli dampe seg kalde og tørre. Er det 2 dl cremefrech? Virker som 2 SS hadde vært bedre på dette jeg lager. Men godt blir det uansett tenker nå jeg😂

    • Hei Monica! Jeg håper at de hang godt nok sammen til at det gikk an å spise dem! Og at de smakte godt, tross alt. Mengden creme fraiche bør nok varieres litt ut fra konsistensen på potetene også, så da skal jeg justere oppskriften litt også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon