Challah – flettet eggeloff

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 3 timer

Porsjoner: 1

Challah – flettet eggeloff

Challah er en kjempegod flettet eggeloff! Navnet er jødisk, og loffen er vanlig å spise når sabbaten starter på fredagskveldene. Det finnes et utall varianter av denne loffen, men felles for dem alle er at de er flettet som denne.

Du trenger definitivt ikke å feire sabbat for å nyte denne loffen. Bare lukten av den mens den stekes og, ikke minst, det vakre utseende gjør jo at iallfall jeg får lyst til å kaste meg over loffen.

Den er super å servere til en gryte eller suppe, eller til godt pålegg. En god klatt med smør på en skive er heller ikke å forakte!

LES MER: Sånn lager du fantastisk god BRIOCHE

Ingredienser

800 g hvetemel
1 ts salt
1 pk gjær
150 g honning
5 egg medium store
1.5 dl vann, ca. 25 grader
2 ss nøytral olje
1 egg, til pensling

Slik baker du challah – flettet eggeloff

Ha alt det tørre i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett i bakebollen den også.

Dersom honningen din er fast, varmer du den opp før du har den i bakebollen sammen med eggene, vannet og oljen.

Elt deigen på laveste hastighet i 15 minutter til du får en glatt og jevn deig. Dekk bollen med et lokk og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar om lag 1 time.

Hvelv deigen over på et bakebord og kna den sammen en gang. Del deigen i 4 like store deler og rull dem ut til store boller. La dem hvile under et klede i 10­–15 minutter. Rull så hver bolle ut til en pølse på ca. 50 cm. Gjør deb litt spiss i hver ende. Fest endene sammen i den ene siden og flett pølsene sammen. Fest endene godt sammen og legg dem litt under loffen. Legg loffen over på et bakepapirkledd stekebrett og dekk den med et bakeklede. La den etterheve i ca. 30 minutter.

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.

Pisk lett sammen egget og pensle loffen før du setter stekebrettet inn i stekeovnen. Stek loffen i ca. 25 minutter, til den er gyllenbrun og gjennomstekt. Kakk gjerne på undersiden av loffen for å høre om du får en hul lyd for å sjekke om den er gjennomstekt. Du kan også stikke et steketermometer midt inni. Loffen skal ha en kjernetemperatur på 97 grader.

La loffen avkjøles på en bakerist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon