Jeg får skikkelig lyst til å bruke slagordet til en av de store dagligvarekjedene her til lands når jeg snakker om pizza Margherita! For det er virkelig noen ganger at det enkle er det beste! Jeg elsker pizza Margherita!

Det forutsetter at det må være en bra pizzabunn og tomatsaus! Og da er det i grunn greit. Når du skal lage porsjonspizzaer som dette, er det veldig fint å  ha en stekeovn som går opp til 300 grader, og det er veldig kjekt å ha en pizzastein som du kan legge inn i stekeovnen i tillegg. Denne steker jeg på nøyaktig 4 minutter på den temperaturen og med pizzastein inne i ovnen. Men, fortvil ikke om stekeovnen ikke går så høyt opp i temperatur. Bruk den høyeste temperaturen som går og beregn litt lengre steketid.

Haugen-Gruppen, som er min kjære samarbeidspartner, er importører av Monini. Monini Classico er Italias mest solgte olivenolje. Og jeg liker å bruke både litt Classico olivenolje i deigen og noen av deres smaksatte oljer på toppen av pizzaen for å få et ekstra lite smakskick!

Se gjerne etter flaskene neste gang du er i butikken!

Pizza Margherita

4 porsjoner

Pizzadeigen
500 g pizzamel med betegnelsen tipo 0 eller tipo 00, eller hvetemel
1 ts salt
¼ pk gjær, fersk eller tørr, gjerne den gule varianten
2 ss Monini Classico
3 ¼ dl vann, ca. 25 grader
durumhvete eller hvetemel til utbaking

Tomatsausen
1 fedd hvitløk
1 ss Monini Classico
1 bokser à 400 g hakkede hermetiske tomater
½ ts tørket oregano
½ ts flaksalt
godt med nykvernet pepper

Toppingen
2 baller fersk mozzarella à 125 g, totalt 250 g
30 g parmesan
2 ss Monini basilikumolje
2 ss Monini pizzaolivenolje
nykvernet pepper
frisk basilikum

Ha alle de tørre ingrediensene til bunnene i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett oppi bakebollen. Ha i olivenolje og vann og elt deigen godt sammen. Jeg lar kjøkkenmaskinen gå på laveste hastighet i 10 minutter, så øker jeg hastigheten litt og elter videre i ca. 5 minutter.

Dekk bakebollen med plastfolie og la deigen heve i 15–20 minutter. Den skal ikke heve ferdig nå, egentlig bare hvile.

Dryss et tynt lag med mel på bakebordet og hvelv deigen ut av bollen. Del den i 4 like store deler og rull hver del ut til en stor bolle.

Kle 1 stekebrett med bakepapir og dryss et godt lag med mel, gjerne durumhvete, på papiret. Fordel bollene med god avstand på stekebrettene. Dryss over litt mel og dekk brettene med plastfolie. La deigen heve i ca. 2 timer. Skal den stå lenger, setter du bare brettene inn i kjøleskapet. Der kan de stå i flere timer.

Mens deigen hever, gjør du klart fyllet. Finhakk hvitløkfeddene til tomatsausen og ha dem i en kasserolle sammen med olivenoljen. La det surre på forholdsvis svak varme i noen minutter, til løken har blitt blank. Ha i de hermetiske tomatene og krydderet og kok opp. La sausen koke i 10–20 minutter. 10 minutter er nok, men den blir enda fyldigere i smaken om den får koke litt lenger.

Sett stekeovnen på så høy varme som mulig, gjerne 300 grader. Legg inn en bakestein hvis den har det.

Dryss mel på bakebordet. Nå kan du enten kjevle hver bolle ut til en passe stor porsjonspizza, eller du kan bruke fingrene og håndflaten og klemme deigen utover.

Legg pizzabunnene over på hvert sitt bakepapir etter hvert som de blir ferdige.

Fordel tomatsausen på bunnene. Riv den ferske mozzarellaen i småbiter og fordel utover. Riv parmesanen og ha rundt den også. Jeg bruker å ha over basilikumoljen og pepperen nå før jeg setter den første pizzaen i stekeovnen.

Stek pizzaen til de har fått gyllenbrune kanter og osten er smeltet. På 300 grader og med pizzastein i ovenen tar det 4 minutter. Lavere varme, krever lengre steketid.

Ha pizzaene over på en trefjøl, ha over pizzaoljen, dryss noen basilikumblader over og du er klar for kos!

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *