Pizza med fire oster

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pizza med fire oster

En av de klassiske italienske pizzavariantene er pizza med fire ulike oster, og det er akkurat det jeg har laget her! Jeg vet ikke helt om det er en italiensk matlov som sier at det er fire spesielle oster som må brukes, eller om man er fri til å finne sine egne varianter. Og, etter min erfaring varieres det om de serveres med eller uten tomatsaus. Jeg har iallfall spist begge deler.

Jeg har valgt å bruke tomatsaus på denne varianten, og jeg bruker fersk mozzarella, blåmuggost, norsk chevre og parmesan på! I tillegg til chili- og hvitløksolje fra Monini. Monini Classico er Italias mest solgte olivenolje, så jeg er nok ikke alene om å bruke denne italienske olivenoljen på pizzaen min. Du kan selvfølgelig velge deg dine ostefavoritter som du har på pizzaen!

Det er samarbeidspartneren min Haugen-Gruppen som importerer Monini til Norge. Klikk deg inn her for å lese mer om Monini!

Klikk deg inn her for å få oppskriften på pizza Margherita!

Pizza med fire oster

4 porsjonspizzaer

Pizzadeigen
500 g pizzamel med betegnelsen tipo 0 eller tipo 00, eller hvetemel
1 ts salt
¼ pk gjær, fersk eller tørr, gjerne den gule varianten
2 ss Monini Classico
3 ¼ dl vann, ca. 25 grader
durumhvete eller hvetemel til utbaking

Tomatsausen
1 fedd hvitløk
1 ss Monini Classico
1 bokser à 400 g hakkede hermetiske tomater
½ ts tørket oregano
½ ts flaksalt
godt med nykvernet pepper

Toppingen
1 ball fersk mozzarella à 125 g
50 g parmesan
100 g chevre
100 g blåmuggost
25-30 g pinjekerner
nykvernet pepper
2-3 ss Monini chili- og hvitløksolje
ruccola

Ha alle de tørre ingrediensene til bunnene i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett oppi bakebollen. Ha i olivenolje og vann og elt deigen godt sammen. Jeg lar kjøkkenmaskinen gå på laveste hastighet i 10 minutter, så øker jeg hastigheten litt og elter videre i ca. 5 minutter.

Dekk bakebollen med plastfolie og la deigen heve i 15–20 minutter. Den skal ikke heve ferdig nå, egentlig bare hvile.

Dryss et tynt lag med mel på bakebordet og hvelv deigen ut av bollen. Del den i 4 like store deler og rull hver del ut til en stor bolle.

Kle 1 stekebrett med bakepapir og dryss et godt lag med mel, gjerne durumhvete, på papiret. Fordel bollene med god avstand på stekebrettene. Dryss over litt mel og dekk brettene med plastfolie. La deigen heve i ca. 2 timer. Skal den stå lenger, setter du bare brettene inn i kjøleskapet. Der kan de stå i flere timer.

Mens deigen hever, gjør du klart fyllet. Finhakk hvitløkfeddene til tomatsausen og ha dem i en kasserolle sammen med olivenoljen. La det surre på forholdsvis svak varme i noen minutter, til løken har blitt blank. Ha i de hermetiske tomatene og krydderet og kok opp. La sausen koke i 10–20 minutter. 10 minutter er nok, men den blir enda fyldigere i smaken om den får koke litt lenger.

Sett stekeovnen på så høy varme som mulig, gjerne 300 grader. Legg inn en bakestein hvis den har det.

Dryss mel på bakebordet. Nå kan du enten kjevle hver bolle ut til en passe stor porsjonspizza, eller du kan bruke fingrene og håndflaten og klemme deigen utover.

Legg pizzabunnene over på hvert sitt bakepapir etter hvert som de blir ferdige.

Fordel tomatsausen på bunnene. Riv den ferske mozzarellaen i småbiter, riv parmesanen og skjær chevre og blåmuggosten i skiver. Fordel all osten utover pizzaene. Dryss over pinjekjernene og ta en runde eller to med pepperkvernen. Stek pizzaene til de har fått gyllenbrune kanter og osten er smeltet. På 300 grader og med pizzastein i ovenen tar det 4 minutter. Lavere varme, krever lengre steketid.

Ha pizzaene over på en fjøl eller tallerken. Ha over Monini chili- og hvitløksolje og dryss ruccola over der igjen.

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon