Kanelsnurrer

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 2 timer + avkjøling

Porsjoner: 22

Kanelsnurrer

Jeg husker at jeg for en stund siden spurte dere lesere om hva som er deres gjærbakstfavoritt, og kan du gjette hva som kom på desidert førsteplass?Kanelsnurrer! Kanelknuter! Kanelboller! Kanelboller i trengsel! Her kan vi trygt si at kjært barn har mange navn.

Og det er jo ikke så rart, for kanelsnurrer er jo rett og slett noe av det aller beste som finnes! Er du ikke enig i det?

Denne deigen er kjempegod å jobbe med og kanelknutene bruker å bli kjempegode! Fyllet er supergodt!

God bakst!

Ingredienser

Deigen
750 g hvetemel
100 g sukker
0.5 ts salt
1 pk gjær
4.75 dl melk ca. 25 grader
100 g smør kjøleskapskaldt
1 egg til pensling

Fyllet
250 g brunt sukker
2 ss kanel
2 ss maisenna
250 g smør

Slik gjør du

Ha hvetemel, sukker, salt og gjær i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, kan du smuldre den rett i bakebollen. Deigen skal eltes til gjæren garantert er blandet inn i deigen.

Ha i melken og sett mikseren på laveste hastighet. Elt deigen i 10 minutter. I mellomtiden tar du smøret ut av kjøleskapet og deler det opp i små terninger. Ha terningene i deigen og elt videre i 7–8 minutter. Altså en eltetid på 17–18 minutter totalt.

Dekk bollen med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse. Det bruker å ta om lag 1 time. Mens den hever, kan du lage fyllet. Rør sammen alle ingrediensene til du får et klumpfritt smør.

Dryss litt hvetemel på benken og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang før du kjevler den ut til en leiv som er ca. 70 x 45 cm. Smør fyllet utover det hele før du ruller deigen sammen i en fast pølse. Start på den ene langsiden.

Skjær ca. 2 cm tykke skiver og plasser dem på to bakepapirkledde stekebrett. Vil du lage kanelsnurrer i trengsel, setter du alle tett i tett i en bakepapirkledd langpanne.

Dekk snurrene med et klede og la dem etterheve i 20–25 minutter. Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Pisk egget lett sammen og pensle kanelknutene. Stek knutene i ca. 15 minutter. Legg dem over på en bakerist og la dem avkjøles nok til at du greier å ta i dem før du tar ditt første jafs! Steker du alle i en langpanne, må du beregne noen flere minutters steketid.

Kos deg!

2 kommentarer til “Kanelsnurrer”

    • Hei Hjørdis. Så lenge som du elter med en kjøkkenmaskin og deler smøret i små terninger, går det veldig bra. Knar du for hånd, er det lurt å bruke litt mykere smør. Lykke til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon