Kanelsnurr-croissanter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 2 timer + avkjøling

Porsjoner: 12

Kanelsnurr-croissanter

Hvis begrepet «livsfarlig godt» er lov å bruke, kan det med stor frimodighet brukes om disse kanelsnurr-croissantene! De er pakket fulle av smør, sukker og kanel, og jeg liker best å steke dem bare sånn akkurat nok til at de er gjennomstekte, men ikke mer heller. Søtt bakverk som dette, synes jeg er best når de er akkurat på grensen til å være for lite stekt. Men de skal ikke være rå, altså. Så jeg steker dem på sterk varme til de er skinnenden gyllenbrune utenpå og akkurat gjennomstekte! Nam!

Vær forberedt på å spise på deg mageknip, for her er det vanskelig å stoppe etter én kanelsnurr-croissant! Ha ha ha!

Jeg skulle gjerne sagt at jeg har kommet på det å lage croissanter av kanelsnurrer, men jeg så at den svenske kjendiskonditoren Roy Fares la ut et bilde av en kanelsnurr formet som croissant forrige uke, så da måtte jeg teste ut min egen kanelknuteoppskrift. Og det funket, som du kan se!

Ingredienser

Deigen
500 g hvetemel
75 g sukker
0.25 ts salt
0.5 pk gjær
3.25 dl h-melk kald
75 g smør kjøleskapskaldt
1 egg til pensling

Fyllet
250 g smør mykt
250 g sukker
3 ts kanel
3 ss maisenna

Slik gjør du

Ha hvetemel, sukker, salt og gjær i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett i bollen. Hell i melken og start eltingen. Jeg bruker å elte deigen i 12-15 minutter på lav hastighet før jeg deler smøret i små terninger, har i deigen og elter videre i 4-5 minutter til. Sett opp hastigheten på eltingen de siste 2 minuttene.

Nå skal du forhåpentligvis ha en skinnende blank og fin deig.

Legg et lokk over bollen og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar omlag 1 time. I mellomtiden kan du lage klart fyllet. Bare rør alt godt sammen.

Dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv ut deigen. Kjevle den ut til en firkan på ca. 50 x 35 cm. Løft på deigen innimellom for å forsikre deg om at den ikke setter seg fast i bordet, og dryss eventuelt på litt mer mel.

Smør halvparten av fyllet utover hele leiven du har kjevlet ut før du bretter den i to. Brett fra langside til langside.

Løft forsiktig opp på deigen igjen og dryss mer mel på bordet. Nå skal du kjevle denne leiven ut sånn at den blir like stor som den var før du brettet den, altså 50 x 35 cm. Smør resten av fyllet utover leiven.

Nå skal dette skjæres ut til lange, smale trekanter – klikk deg inn her for å se hvordan jeg gjør det når jeg lager croissanter. Denne deigen er mye mykere enn en croissantdeig, så jeg snitter ikke denne opp på enden der jeg starter å rulle (se croissant-bildet så skjønner du hva jeg mener). Rull dem sammen så fast som du greier og plasser dem med god avstand på to bakepapirkledde stekebrett. Bruk hele stekebrett, og ikke av typen med hull i, for det vil renne av fyllet under stekingen.

Dekk brettene med plastfolie og la kanelsnurr-croissantene heve. Sett samtidig på stekeovnen på 225 grader over- og undervarme.

Jeg stekte disse på over- og undervarme, som gjør at jeg må steke ett og ett brett.

Pisk lett sammen egget og pensle croissantene før du setter det første brettet i stekeovnen. Stek croissantene i 13-15 minutter. La de ligge på stekebrettet en stund før du forsiktig legger dem over på en bakerist. Gjenta med det andre brettet.

Så snart kanelsnurr-croissantene er kalde nok til at du greier å ta i dem uten å brenne deg, er det bare å ta den første smakstesten! Gled deg!

6 kommentarer til “Kanelsnurr-croissanter”

  1. Står at du skal bruke halvparten av fyllet men det står ikke når du skal bruke resten. Er det etter at du har kjevlet ut andre gang?

  2. Disse ser kjempegode ut og må testes 👍🏻
    Men, lurer på…. Du skriver : smør halvparten av fyllet utover hele leiven. Hvor skal resten av fyllet?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon