Olivenolje og olivenolje trenger definitivt ikke å være samme sak. Og hvordan skal vi kunne vite hva som er en bra olivenolje hvilken som ikke er det? Forrige uke var det duket for storstilt olivenoljekurs med min samarbeidspartner Haugen-Gruppen, Aris Kefalogiannis – eier av Gaea olivenolje – og en gjeng av Fru Timian sine lesere.

Det ble en kjempefin kveld hvor Aris først snakket om Gaea og om olivenoljens store betydning i Hellas, og om hvorfor gresk olivenolje både generelt holder høy standard og om hvordan Gaea jobber både for å opprettholde sine strenge kvalitetskrav. Så ble det mengder av herlig mat som én av Haugens kokker – Daniel – lagde.

Her kan du lese mer om hvordan det gikk da jeg var med og plukket oliven på Kreta!

Du får kjøpt Gaea sine produkter i de fleste dagligvarekjedene i Norge. Ikke alle har alle produktene, det varierer.

I januar kommer jeg med en stor olivenoljeguide her på bloggen!

Smaking av olivenolje er viktig når man er på olivenoljekurs, så opp i glasset med oljen!

Først lukte!

Lydhøre tilskuere.

Her ligger det til rette for potet-test. For, når du heller olivenolje over knust, bakt potet finner du fort ut om olivenoljen er bra eller ikke.

Aris er en levende engasjert formidler.

Tror du at det går bra å fritere i olivenolje? Ja, det gjør det. Aris kan vise til at en kvalitetsolivenolje har et høyere brennpunkt enn de fleste andre matoljer.

Avokado med olivenolje, tomater og massevis av nykvernet pepper.

Så masse godt!

Aris, Thomas (som er ansvarlig for Gaea hos Haugen-Gruppen) og meg.

Goodiebagene gås gjennom.

Gjengen!

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *