Ah! Er du glad i Bounty som du kjøper i butikken, kommer du til å elske denne hjemmelagde varianten også! Den er supergod! Og den er skikkelig kjapp å lage. Jeg kjenner at jeg er spesielt glad i alle de julekakevariantene som er raske å lage i år.

Det er bare fire ingredienser i Bountykulene; kokos, vaniljesukker, søt kondensert melk og melkesjokolade for å dyppe kulene i. Jeg bruker Tørsleffs vaniljesukker – som det er ekte vanilje i – og jeg bruker Tørsleffs søte kondenserte melk. Den passer helt perfekt til disse små kokos- og sjokoladekulene.

Og bare så det er sagt: det er så godt som umulig å bare spise én av disse små herlighetene!

Hjemmelaget Bountykuler

350-400 g kokos
3 ts Tørsleffs vaniljesukker
1 boks Tørsleffs søt kondensert melk
500 g melkesjokolade

Bland sammen mesteparten av kokosen, vaniljesukker og den søte kondenserte melken. Tilsett nok kokos til du får en passe fast masse. Du skal greie å forme små kuler av massen. Hvor mange det blir, avhenger av hvor store kuler du lager. Jeg liker å lage dem forholdsvis små, så kan jeg heller spise to eller tre av dem i slengen.

Smelt sjokoladen over vannbad eller i en mikrobølgeovn og dypp kokoskulene i sjokoladen. La kulene avkjøles på en bakerist.

Det beste er å oppbevare bountykulene i en luftettt boks i kjøleskapet og så la dem romtempereres før servering.

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen, som er importører av Tørsleffs til Norge. 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    • Jeg er litt usikker på det, Lina! Tenker at den karamelliserte melken er litt for tykk til at det går, men prøv gjerne med litt, så finner du det ut. God jul!

    • Ja, er ikke de supergode, Mina! De holder seg fint i kjøleskapet iallfall 1 uke. De vil bli litt tørrere om de ligger lenger. Du kan evt. også fryse dem ned.

    • Hei Elisa.
      De fleste av varene jeg bruker på vanlig mat, kjøper jeg i helt vanlige dagligvarebutikker. TØrsleffs søte kondenserte melk, finnes i Coop og i de fleste Kiwi 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *