Svenskene er skikkelig stolte av sin kladdkaka! En kladdkake er vel egentlig svenskenes svar på amerikanske brownies. Og spør ikke meg hvem som kom først, for det har jeg ingen formening om. Men, de tåler godt å leve side om side.

Kladdkaken er bare så vidt stekt sånn og det er vel sikkert derfor den har fått navnet sitt også, for når du forsyner deg med et stykke, blir det liggende som en kladd på asjetten din. He he he.

Her snakker vi om smør, sukker og kakao – eller sjokolade – og det betyr jo at det blir godt. Farlig godt!

Dette er en av de kjappeste kakene jeg vet å lage. Det tar maks 30 minutter fra du begynner til du kan ta den ferdigstekte kaken ut av stekeovnen! Ingen visping, ingen miksmaster. Bare en kasserolle og en sleiv.

Kladdkake

100 g smør
225 g sukker
75 g hvetemel
35 g kakao
1 ts vaniljesukker
2 egg

Sett steeovnen på 175 grader varmluft og smør en form på 24 cm i diameter.

Smelt smøret i en stor kasserolle. Ta kjelen av varmen og ha i resten av ingrediensene. Jeg liker å knekke eggene i en liten skål først og vispe dem lett sammen der bare for å være sikker på at eggene er fine og at jeg ikke får med noen skallrester i kaken.

Rør sammen alle ingrediensene før du heller røren over i den smurte formen.

Stek kaken i 15 minutter. Etter 15 minutter er den ganske så løs i midten fremdeles. Vil du ha den litt bedre stekt, steker du den i noen minutter til.

La kaken avkjøles i formen før du deler den i passe stykker.

Server gjerne krem eller is, og bær til.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Hei.
    Liker bloggen din veldig godt. Kladdkake er jo bare himmelsk. Skulle det ikke vært kakao eller lignende i oppskrifta?

    • Hei Monica! Takk for det! Jeg skrev hvetemel to ganger i oppskriften. Det er rettet opp nå, så nå er det både riktig mengde hvetemel og kakao 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *