Red velvet-kake med mascarponekrem

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time

Porsjoner: 1

Red velvet-kake med mascarponekrem

Hipp hurra for alle flike følgere der ute som gir meg inspirasjon til å prøve nye ting! I bakegruppen som jeg har på Facebook – ja, Fru Timian har en egen bakegruppe på Facebook! – la en av medlemmene ut bilde av en superlekker red velvet cake her om dagen. Hun skrev hun hadde brukt kakeoppskriften min og at pynkteinspirasjonen var fra Instagram. Jeg har også sett mange andre på Instagram som har pyntet kakene sine som dette, men det var altså kakebildet som Marit Brinch la ut som skulle til for at jeg også testet den ut, så tusen takk til henne!

Jeg har brukt min gamle oppskrift på red velvet cake, men har gjort noen endringer på glasuren, for i originalen bruker jeg kremost og kremfløte, mens jeg i denne versjonen bruker kremost og mascarpone i tillegg til litt smør. Og melis og sitronsaft. Og det synes iallfall jeg blir skikkelig godt! (Om du ikke får tak i mascarpone, bruker du tilsvarende mengde med kremost)

For å gi ekstra smak til kaken, smører jeg på et lag med godt bringebærsyltetøy mellom alle lagene. Da blir kaken både ekstra smakfull og ekstra saftig.

Dette er enherlig  enkel kake å bake, så god bakst!

Ingredienser

Kakebunnene
100 g smør romtemperert
300 g smør
1 ts vaniljesukker
2 egg
250 g hvetemel
15 g kakao
1 ts bakepulver
0.5 ts natron
2.5 dl skummet kulturmelk
0.5 ts rød konditorgele

Glasuren og fyllet
50 g smør romtemperert
200 g kremost, naturell romtemperert
250 g mascarpone romtemperert
175 g melis
3 ts sitronsaft
3 dl godt bringebærsyltetøy

Pynten
5 jordbær
125 g bringebær
100 g blåbær
gullflak hvis man vil - kan utelates

Red velvet-kake med bringebærsyltetøy og mascarponekrem

Kakebunnene
100 g romtemperert smør
300 g sukker
1 ts vaniljesukker
2 store egg
250 g hvetemel
15 g kakaopulver
1 ts bakepulver
½ ts natron
2 ½ dl skummet kulturmelk
¼-½ ts rød konditorgele (konsentrert farge)

Glasuren og fyllet
50 g romtemperert smør
200 g romtemperert naturell kremost
250 g romtemperert mascarpone
175 g melis
2-3 ts sitronsaft
ca. 3 dl godt bringebærsyltetøy

Pynten
4-5 jordbær
125 g bringebær
100 g blåbær
her har jeg også brukt noen gullflak (kan definitivt utelates)

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft. Smør to kakeformer på 22 cm i diameter og dekk bunnene med bakepapir.

Pisk smør, sukker og vaniljesukker til det blir luftig og hvitt. Det tar 5-6 minutter. Tilsett eggene ett og ett og visp dem godt inn. Skrap ned langs sidene innimellom slik at alt blir med i vispingen. Bland sammen hvetemel, kakaopulver, bakepulver og natron i en bolle. Rør rundt med en ballongvisp eller sikt det gjennom en sil for å fjerne alle klumper.

Rør sammen kulturmelken og konditorgeleen. Tilsett væsken og melblandingen vekselvis mens mikseren går. Du må prøve deg litt fram for å finne eksakt mengde på fargen.

Fordel røra i de to kakeformene og stek i 25-30 minutter. Sjekk om bunnene er stekt ved å stikke en tynn kakepinne eller lignende i midten av bunnen. Kommer pinnen tørr ut, er bunnen ferdig. La bunnene avkjøles på rist.

Når jeg skal dele opp kakebunner, som blir ganske tynne, bruker jeg å legge dem i fryseboksen en liten stund først, sånn at de begynner å bli litt harde. Da er det lettere å dele opp. Begge bunnene skal deles opp slik at det blir fire bunner totalt.

Ha smøret, kremosten og mascarponen til glasuren i en miksebolle og pisk det sammen til det er helt klumpfritt.

Ha i melisen og pisk på lav hastighet i 30 sekunder. Skru opp tempoet og pisk på full fart i 2 minutter. Ha i sitronsaften og rør den inn. Ha glasuren over i en sprøytepose. Har du en jevn tupp uten mønster med diameter på rundt 1 ½ cm har du den i først. Hvis ikke kan du bare klippe et tilsvarende stort hull.

Legg en kakebunn på kakefatet og fordel utover 1/3 av bringebærsyltetøyet. Så plasserer du små dutter av glasuren på hele kakebunnen. Legg over neste bunn og gjenta til du kommer på toppen. Der pynter du med bær i tillegg til glasuren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon