Sitronformkake med ricotta og timian

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Sitronformkake med ricotta og timian

Jeg elsker formkaker! Lyse, mørke, med glasur og uten. Jeg er i grunn åpen for det aller meste når det kommer til formkaker.

Her har jeg laget en italiensk sitronformkake med ricotta. Ricottaen gjør at den blir litt mer kompakt i konsistensen enn en vanlig norsk formkake. Ricotta er en italiensk ferskost som du får kjøpt i veldig mange vanlige dagligvarebutikker.

Italiens sitronformkake med ricotta og timian

100 g romtemperert smør
150 g sukker
1 ½ ts vaniljesukker
3 små egg
skall av 1 sitron
4 ss sitronsaft
150 g hvetemel
1 ½ ts bakepulver
5 greiner timian
250 g ricotta
25 g mandler – her bruker jeg blansjerte
25 g pistasjnøtter

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.

Ha smør, sukker og vaniljesukker i en miksebolle og pisk til det blir luftig i konsistensen, det tar omtrent 5-6 minutter. Pisk inn eggene, ett og ett.

Vask sitronen før du river det gule av skallet på den fine siden av rivjernet. Del sitronen og press ut saften. Ca. 4 ss er passe mengde. Ha det i røren og bland både det, hvetemelet og bakepulveret inn.

Finhakk timianen og rør inn halvparten av den samt all ricottaen tilslutt for hånd.

Hell røren over i en bakepapirkledd brødform. Hakk opp mandlene og pistasjnøttene og fordel dem og resten av timianen over formen.

Stek formkaken i 50-60 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om den er gjennomstekt. Stikk pinnen midt i kaken. Er den tørr når den kommer ut, er kaken ferdig.

Sett hele formen på en kakerist og la den bli avkjølt før du tar den ut av formen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon