Pizza med skinke og ananas

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pizza med skinke og ananas

Skinke- og ananaspizza er en herlig klassiker! Elsket og hatet! Jeg tilhører definitivt den første kategorien. Det er noe med kombinasjonen litt salt skinke og søt ananas som er smashing. Og gjerne med en stor skje rømmedressing på toppen! Da bllir jeg skikelig 80-talls nostalgisk.

Jeg synes ofte at de rømmedressingene man får med når man bestiller pizza rundt om, ikke er noe spesielt å skrive hjem om. Og du lager en god pizzarømmedressing selv på ca. 30 sekunder!

Til både pizzasausen, rømmedressingen og olijedressingen har jeg brukt grønn Tabasco. Den er ganske mild i smaken, så den er mer med på å gi et bredere smakbilde enn å gjøre den sterk. Og da tenker jeg at alle disse sausene passer i smaken for både små og store. Vil du ha sterkere pizzasaus og -dressinger, kan du enten bruke enda mer grønn Tabasco eller du kan bruke den tradisjonelle røde istedenfor.

PS! Selv om vi er bare 4 som skal spise pizza, bruker jeg å lage 8 bunner. Da forsteker jeg de 4 som vi ikke skal spise, og fryser dem ned. Så har vi pizza i en fei en annen dag.

Porsjonspizza med skinke og ananas, rømmedressing og oljedressing

til 8 porsjonspizzaer

Pizzadeigen
1 kg pizzamel med betegnelsen tipo 0 eller tipo 00, eller hvetemel
1 ts salt
¼ pk gjær, fersk eller tørr, gjerne den gule varianten
4 ss olivenolje
7 dl vann, ca. 25 grader
durumhvete eller hvetemel til utbaking

Tomatsausen
2 sjalottløker
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
2 bokser à 400 g hakkede hermetiske tomater
20-40 dråper grønn Tabasco
1 ts tørket oregano
1 ts flaksalt
godt med nykvernet pepper

Topping
16 skiver skinke
4 skiver ananas, gjerne fersk
6 baller, a 125 g, fersk mozzarella
nykvernet pepper

Rømmedressing med Tabasco
1 ½ ss rømme
1 ts majones
1 lite fedd hvitløk
15-20 dråper grønn Tabasco
½ ts flaksalt
nykvernet pepper

Oljedressing
1 dl god olivenolje
30-40 dråper grønn Tabasco
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
noen grener persille

Ha alle de tørre ingrediensene til bunnene i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett oppi bakebollen. Ha i olivenolje og vann og elt deigen godt sammen. Jeg lar kjøkkenmaskinen gå på laveste hastighet i 10 minutter, så øker jeg hastigheten litt og elter videre i ca. 5 minutter.

Dekk bakebollen med plastfolie og la deigen heve i 15–20 minutter. Den skal ikke heve ferdig nå, egentlig bare hvile.

Dryss et tynt lag med mel på bakebordet og hvelv deigen ut av bollen. Del den i 4 like store deler og rull hver del ut til en stor bolle.

Kle 1 stekebrett med bakepapir og dryss et godt lag med mel, gjerne durumhvete, på papiret. Fordel bollene med god avstand på stekebrettene. Dryss over litt mel og dekk brettene med plastfolie. La deigen heve i ca. 2 timer. Skal den stå lenger, setter du bare brettene inn i kjøleskapet. Der kan de stå i flere timer.

Mens deigen hever, gjør du klart fyllet. Finhakk sjalottløkene og hvitløkfeddene til tomatsausen og ha dem i en kasserolle sammen med olivenoljen. La det surre på forholdsvis svak varme i noen minutter, til løken har blitt blank. Ha i de hermetiske tomatene, Tabascoen og krydderet og kok opp. La sausen koke i 10 minutter.

Sett stekeovnen på så høy varme som mulig, gjerne 300 grader. Legg inn en bakestein hvis den har det.

Gjør klar all toppingen og tilbehøret før du starter med selve pizzaene. Del ananasen i tynne skiver og så i biter, og del opp skinkeskivene. Mozzarellaen kan du bare rive i mindre biter.

Bland sammen alle råvarene til rømmedressingen og oljedressingen. Til oljedressingen grovhakker du persillen før du har den i.

Dryss mel på bakebordet. Nå kan du enten kjevle hver bolle ut til en passe stor porsjonspizza, eller du kan bruke fingrene og håndflaten og klemme deigen utover.

Legg pizzabunnene over på hvert sitt bakepapir etter hvert som de blir ferdige.

Fordel tomatsausen på bunnene. Fordel mozzarellaen utover først, så skinken og ananasen før du tar en runde med pepperkvernen til slutt.

Stek pizzaen til de har fått gyllenbrune kanter og osten er smeltet. På 300 grader og med pizzastein i ovenen tar det 4 minutter. Lavere varme, krever lengre steketid.

2 kommentarer til “Pizza med skinke og ananas”

    • Hei Jeanette. Det står 1/4 pk i oppskriften, samme om du bruker fersk- eller tørrgjær. 1/4 pk tørrgjær er 3 gram.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon