Sjokoladerullekake med sjokolademoussefyll

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 25 minutter + avkjøling

Porsjoner: 1

Sjokoladerullekake med sjokolademoussefyll

Du vet det må bli godt når det er flere lag med sjokolade involvert! Først et sjokoladesukkerbrød i rullekakeversjon, så en kraftig sjokolademousse som fyll! Nam!

Trikset når du lager rullekake, er å la den avkjøles under langpannen som du har brukt til å steke den i, så holder den seg myk og fin og vil ikke sprekke opp når du ruller den sammen etterpå.

Jeg lager sukkerbrødet litt annerledes i denne rullekaken enn hva jeg gjør i denne rullekaken med sjokoladekrem. Når jeg lager den som jeg gjør her, blir resultatet litt mer kakete, hvis det er et forståelig uttrykk.

Ingredienser

Rullekaken
6 egg
150 g sukker
50 g kakao
50 g hvetemel
1 ss espressokaffepulver

Sjokolademoussen
175 g mørk sjokolade
1 ss espressokaffepulver
4 dl kremfløte
50 g sukker
4 eggeplomme(r)

Til servering
2 dl kremfløte
bringebær

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og legg bakepapir i bunnen av en langpanne.

Del eggene i hvite og eggeplommer. Ha eggrplommene og sukkeret i en miksebolle og pisk til du får en luftig eggedosis. Det tar 5-6 minutter. Bland sammen hvetemel, kakao og kaffepulveret og vend det inn i eggedosisen.

Stivpisk eggehvitene og vend dem inn til slutt. Ta noen kraftige tak med slikkepotten til slutt sånn at alt både blir godt blandet og at du samtidig slår ut litt av luften.

Hell rørern over i langpannen og stek bunnen i 10-12 minutter. Du kan bruke en kakepinne for å sjekke om bunnen er gjennomstekt. Stikk pinnen midt i kaken. Kommer den tørr ut igjen, er kaken ferdig.

Legg et kjøkkenhåndkle på en bakerist og hvelv rullekaken oppå. Dra forsiktig av bakepapiret og legg langpannen, med hulrommet inn, over sukkerbrødet igjen. La den ligge slik til kaka er helt avkjølt.

Smelt sjokoladen til sjokolademoussen over vannbad eller i en mikrobølgeovn. Rør inn kaffepulveret og la det avkjøles noe.

Pisk kremfløten og sukkeret til en luftig krem. I en liten bolle pisker du lett smammen eggeplommene før du rører dem inn i kremen. Rør så inn den smeltede sjokoladen.

La det stå i kjøleskapet i 30 minutter før du fordeler det utover sukkerbrødbunnen og ruller det hele samen til en rullekake. Start på en av langsidene når du ruller.

La kaken stå i kjøleskapet i 30 minutter før du skjærer skiver.

Server gjerne nypisket krem og bringebær til rullekaken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon