Bringebærbløtkake

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time 15 minutter

Porsjoner: 1

Bringebærbløtkake

Du vet at festen ikke er langt unna når det er bløtkake i loopen foran deg! Jeg bor i en skikkelig bløtkakeelskende familie, så her hos oss bruker bløtkakene å forsvinne riktig så fort!

Her har jeg laget en enkel og klassisk bløtkake med krem og bringebær. Jeg bruker forholdsvis lite krem på kaken, så for å få den skikkelig saftig, dynker jeg den med god appelsinjuice og jeg bruker et tynt lag med eplemos før jeg fordeler utover kremen og bærene.

God fest til deg!

Ingredienser

Sukkerbrødet
5 egg
200 g sukker
200 g hvetemel
1.5 ts bakepulver

Fyll og pynt
1 dl appelsinjuice
1.5 dl eplemos
3 dl kremfløte
1 ts sukker
450 g bringebær

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft og smør en rundform på 24 cm rundt kantene. Legg bakepapir i bunnen.

Pisk en tykk eggedosis av sukker og romtempererte egg. Det tar 5-6 minutter.

Bland sammen hvetemel og bakepulver før du sikter det i eggedosisen. Bruk en slikkepott og rør med store og bestemte bevegelser til alt melet er innarbeidet i eggedosisen.

Hell røren over i rundformen og sett den på nederste rille i stekeovnen. Samtidig skrur du ned varmen til 170 grader.

Stek sukkerbrødet i ca. 35 minutter. Stikk en tynn pinne midt inn i kaken for å sjekke om den er ferdig stekt. Er pinnen tørr, er sukkerbrødet ferdig.

Hvelv sukkerbrødet over på en bakerist og la det stå opp ned i formen til det er avkjølt. Sukkerbrødbunnen er fin å fryse, så du kan godt lage den i god tid før servering.

Del sukkerbrødet i 3 like tykke deler. Jeg bruker å legge sukkerbrødet opp ned når jeg monterer kaken, så da starter jeg med å legge toppen av sukkerbrødet ned på et kakefat før jeg dynker det med appelsinjuicen og smører et tynt lag med eplemos over.

Pisk kremfløten og sukkeret til en luftig krem. Stopp piskingen like før kremen har nådd «metningspunktet» sitt. Da smaker kremen aller best.

Fordel et tynt lag med krem på bunnen. Del 1/2 av bringebærene i to og fordel dem oppå kremen. Gjenta med neste lag.

Dynk toppen av kaken på undersiden, før du legger den på plass og fordeler resten av kremen oppå og rundt hele kaken.

Plasser de siste bringebærene i en sirkel på toppen av kaken. Du greier helt sikkert å plassere dem både rundere og enda mer i midten enn jeg gjorde 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon