Kyllinggryte med kantareller og persillerot

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter

Porsjoner: 4

Kyllinggryte med kantareller og persillerot

Dette er en perfekt hverdagsmiddag – og helgemiddag for alle som er glad i gode smaker og enkel matlaging! Jeg sier det bare sånn i all beskjedenhet! Ha ha ha!

For alle dere som har lest mange av oppskriftene mine før, er det ingen overraskelse at jeg er veldig glad i middager som kan lages i én eller maks to gryter – og det vet jeg at det er veldig mange av dere som er også. Det er så utrolig deilig å slippe en stor oppvask når middagen er ferdig.

I dagens gryte bruker jeg én av mine nye krydderblandinger – Fru Timians Gullkrydder – som smakssetter. Den er, som du skjønner, gullfarget og har både gurkemeie og sennep i seg i tillegg til løk, hvitløk, salt, pepper og koriander. Jeg synes den har blitt kjempegod og tenker at den gjør all mat til gull 😉 Om du ikke har fått tak i gullkrydderet, kan du selvfølgelig lage denne kyllinggryten uten også. Tilsett litt gurkemeie hvis du vil ha den gyllen i fargen, som denne har. Og smak deg til med litt eget krydder.

Ingredienser

Kyllinggryten
200 g kantareller
3 ss olivenolje
550 g kyllingfilet
3 fedd hvitløk
2 løk
1 persillerot
1 gulrot/gulrøtter
1 ts fru timians gullkrydder
1 terning grønnsaksbuljong
2 dl vann
2 dl fløte
1 boks hermetiske kidneybønner
flaksalt
nykvernet pepper
basilikum noen blader til servering

Gullrisen
3 dl jasminris
4.5 dl vann
1 ts fru timians gullkrydder

Slik gjør du

Start med risen. Ha den i en bolle og hell over kaldt vann, rør rundt med fingrene noen ganger og hell av vannet. Gjenta noen ganger til, til vannet blir blankt.

Kok opp 4 ½ dl vann og ha i risen og gullkrydderet, sett på et lokk og skru ned varmen til risen er akkurat på kokepunktet. Kok risen i 10 minutter. Skru av varmen og legg et kjøkkenhåndkle over kjelen og la den stå (uten å åpne lokket) i 10 nye minutter. Da er risen ferdig.

Børst av kantarellene og del store kantareller i mindre biter før du varmer halvparten av oljen og freser soppen på høy varme til den begynner å få gyllenbrune kanter. Ta dem ut og legg over på en tallerken. Skjær kyllingfiletene i litt store terninger, ca. 3. x 3 cm. Ha resten oljen i gryten og brun kyllingfiletene. De trenger ikke å bli gjennomstekte.

Finhakk hvitløkfeddene og skjær løken i tynne ringer. Persilleroten og gulroten skreller du og deler i små terninger. Når kyllingfiletene er ferdig brunet, skrur du ned varmen litt, har kantarellene tilbake i gryta sammen med resten av det du har gjort klart.

Kvern i Fru Timians Gullkrydder, smuldre i buljongterningen eller hell i fonden, vannet og fløten og kok opp. La det småkoke i 10 minutter. Skyll kidneybønnene i kaldt vann før du har i dem og lar de koke med i 2 minutter til de er gjennomvarme.

Smak til med Gullkrydder og eventuelt litt salt og pepper.

God middag!

Du kan lese mer om hele krydderserien min her!

4 kommentarer til “Kyllinggryte med kantareller og persillerot”

  1. Hei, fru Timian,
    Jeg (vi) er så glad i maten din !Det er alltid stas å få et nytt brev med gode forslag !
    Nå lurer jeg på hvor jeg får tak i krydderblandingene dine !
    Beste hilsen fra
    Mona i Horten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon