Gravlaks med dill

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 15 minutter + 3 dager hvile

Porsjoner: 1

Gravlaks med dill

Det er skikkelig julestemning over å kunne legge hjemmelaget gravlaks på bordet til frokosten på første juledag. Og det å grave sin egen laks er riktig så enkelt. Det enste du trenger er laksen, sukker og salt og den smakstilsetningen som du ønsker å bruke. Den mest klassiske er kanskje med dill, som jeg har laget her.

Sjekk oppskriften på gravlaks med rødbeter her!

Når du skal grave fisk, er det viktig å bruke fisk av høy kvalitet og med så lang holdbarhet som mulig. Og så er det veldig viktig å ha god hygiene mens du graver laksen! Pass på at du ikke får med noe jord fra dillpotten.

Ingredienser

Gravlaksen
1 kg fersk laks en fin side eller et loinstykke
75 g salt
75 g sukker
1.5 ts nykvernet pepper
1 potte dill
1 sitronsaft

Slik gjør du

Legg et dobbelt lag med plastfolie på kjøkkenbenken, bred nok til å få plass til laksefileten.

Tørk av laksefileten med kjøkkenpapir. Bland sammen salt, sukker og pepper og fordel det rundt hele laksen. Klem det på plass.

Grovhakk dillen og fordel både den og sitronsaften rundt det hele. Rull laksesiden inn i plastfolien og legg den så i en brødpose som du knytter igjen. Så er du helt sikker på at dette ikke vil lekke i kjøleskapet.

Legg fiskefileten på en flat hylle i kjøleskapet. Legg over en brødfjøl og så en melkekartong eller en annet passende som tyngde på toppen. La fisken ligge slik de neste 3 dagene. Vend fisken en gang pr dag.

Tørk fisken med kjøkkenpapir igjen før du skjærer den i skiver og serverer den til for eksempel flatbrød og rømme.

Gravlaksen er også fin å fryse ned i mindre biter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon