Vegetarkaker med ris, gulrot og sellerirot

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 40 minutter

Porsjoner: 4

Vegetarkaker med ris, gulrot og sellerirot

Det er veldig mange som er så bekymret for Øystein – mannen min som i tillegg til å være fotografen her på bloggen, er vegetarianer – fordi ha ikke spiser ribbe på julaften. Han selv er definitivt ikke bekymret, for på julaften er det jo, for det første SÅ utolig mye godt tilbehør til julemiddagen, og for det andre, lager jeg vegetarkaker som han får servert.

Disse vegetarkakene trenger definitivt ikke bare å bli spist til julemiddagen, gode som de er. De er også kjempefine å lage opp i litt stort for å fryse ned. Da passer jeg bestandig på å fryse de ned singelvis og legg sammen i pose når de har fryst. Så er det enkelt å ta opp de kakene som trengs til enhver tid.

Her serverer jeg dem til mandelpoteter, ertestuing og gulrot. De er også kjempegode servert til en salat, til couscous og til pasta.

Ingredienser

Vegetarkakene
4 dl vann
200 g basmatiris
4 ts grønnsaksbuljong
250 g gulrot
150 g sellerirot
160 g purre
60 g gresskarkjerner
60 g tomatpuré
0.5 ts chiliflakes
nykvernet pepper
1 boks hermetiske svarte bønner 290 g
1 boks store hvite bønner 290 g
solsikkeolje til steking
smør til steking

Slik gjør du

Klikk deg inn her for oppskrift på ertestuing og gode tips til hvordan koke mandelpoteter uten at de går i stykker!

Sett stekeovnen på 180 grader.

Kok opp vannet og ha i risen og grønnsaksbuljongen. La det koke under lokk i 10 minutter. Ta kjelen av varmen og la kjelen stå , fremdeles med lokket på, i 10 minutter til.

Mens risen koker, kan du lage klart resten. Skrell gulrøttene og selleriroten, del i mindre biter og ha i en matprosessor sammen med purren og gresskarkjernene. Kjør knivene rundt til det blir hakket opp. Ha i tomatpureen, chiliflaksene, pepperen og den ferdigkokte risen. Hell bønnene over i et dørslag og slykk dem i kaldt vann. Ha ca. halvparten av dem i matprosessorene. Kjør knivene rundt til det blir samlet sammen til en deig. Det skal ikke moses helt.

Smak på blandingen for å kjenne om den er passe krydret. Dersom det ikke er mye salt i buljongen du bruker, må du kanskje tilsette litt salt.

Ta det ut av matprosessoren og rør inn resten av bønnene.

Hakk purre, gresskarkjerner, gulrot og sellerirot i en food processor. Ha i tomatpuréen, chiliblandingen, kokt ris og halvparten av bønnene og kjør knivene rundt. Skal ikke moses helt.

Varm olje og smør (eller bare olje dersom du lager en vegansk versjon)  i en stekepanne. Form deigen til kaker på ca. 100 gram. Jeg liker å ha vegetarkaker litt mindre enn kaker med kjøtt, for da er det lettere å få en «gjennomstekt» følelse på kakene.

Brun kakene på begge sider. Legg dem over på et stekebrett og etterstek dem i stekeovnen i ca. 8 minutter.

Hvis du skal fryse dem ned, kan du fryse dem før etterstekingen, og ta den etter at du har tint dem opp igjen.

God middag!

4 kommentarer til “Vegetarkaker med ris, gulrot og sellerirot”

  1. Hei! Fantastisk god smak – endeleg vegetar»burgar» som smaker heilt nydeleg. MEN – eg mosa nok røra for mykje, den er veldig laus og vanskeleg å steike. Kan eg bruke havregryn for å få den litt fastare? Elles STOR TAKK for kjempefin matblogg, her i huset blir det både Stifado og Arvekylling i løpet av jula!

    • Hei Tordis! Takk for hyggelige ord! Ja, du kan bruke havregryn for å binde. Og om du kan bruke egg, er det også et bra bindemiddel. Det er en fin balansegang for å finne ut akkurat hvor mye som er nok hakket. For blir det for mye, blir massen for flytende. Og det varierer litt fra gang til gang også.

  2. Hei igjen og tusen takk fro raskt svar. Kakene blei bra med havregryn og litt paneringsmjøl til steikinga. Dei skal passe både vegatariar og vegane gjester, derfor ikkje egg. Min kjøtetande sambu synest dei er heilt topp, eg også 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon