Hjemmelaget mandelmelk

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 20 minutter + over natten

Porsjoner: 1.25

Hjemmelaget mandelmelk

Å lage sin egen mandelmelk kan man nesten kalle latterlig lett! Veldig mye billigere enn å kjøpe ferdig i butikken er det også. Her hjemme bli mandelmelk brukt i noen smoothieblandinger og så la jeg merke til at melken koster kr 36 for 1 liter, og det synes jeg er ganske så dyrt. Så da tenkte jeg at her må vi sjekke hva vi kan lage hjemme, om den blir like god og hva det vil koste. Jeg kjøpte mandler i løsvekt, og til denne porsjonen som gir 1 ¼ liter, brukte jeg mandler for 10 kroner. Det betyr at det kostet meg 8 kroner å lage 1 liter. Pluss noen øre for sukker som jeg bruker.

Det er litt morsomt å gjøre sånn innimellom, synes jeg.

Så, for å lage mandelmelk hjemme på eget kjøkken, trenger du mandler, litt sukker, bittelitt salt, vann, og så trenger du en tynn gasklut eller et osteklede. Du vet sånne kluter som vi har skapet fult av når ungene er små. Du får kjøpt gaskluter i mange vanlige dagligvarebutikker.

Mandlene må ligge i bløt over natten!

LES MER: Sjekk ut Green Bobabzas tips til hva du kan bruke mandelrestene til!

Ingredienser

Hjemmelaget mandelmelk - ca. 1.25 l
175 g mandler
1.25 l vann
0.1 ts salt
0.75 ss sukker

Slik gjør du

Ha mandlene i en bolle og hell over nok kaldt vann til at det dekker godt. Sett det i kjøleskapet over natten.

Neste dag heller du av vannet og har mandlene i en matprosessor. Ha i ca. 5 dl nytt vann, samt saltet og sukkeret og kjør knivene rundt til mandlene blir nesten til mel. Ha i resten av vannet og bland det sammen.

Legg en sil med en gasklut i, over en bolle og hell i melken. Sil den av. Klem i kluten sånn at du får ut all væsken.

Ha melken over i en ren beholder, gjerne en med tett lokk, og oppbevar den i kjøleskapet. Det holder seg i 3-4 dager. Rist melken før bruk.

4 kommentarer til “Hjemmelaget mandelmelk”

 1. Hei 🙂
  Jeg har et spørsmål. Skolder du mandlene som du lager mandelmelk av ?

  Jeg synes du har mye godt og spennende av oppskrifter.

  Med vennlig hilsen
  Ann-Siw Sørlie

  • Hei Ann-Siw!
   Så hyggelig at du liker sidene mine! Nei, jeg skolder ikke mandlene før jeg bruker dem. Bare legger dem i bløt og så kjører dem i en food processor dagen etter.

 2. Mye god mat her på siden din. Men jeg lurer på en ting. Er det mulig å lage noe av mandelmassen som blir igjen etter siling ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon