Torsk med Fru Timian dillpesto

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter

Porsjoner: 4

Torsk med Fru Timian dillpesto

For å få en saftig og smakfull torskemiddag, er det lurt å være litt nøye når man steker torsken. Tork er en mager og litt skjør fisk som fort kan bli litt tørr dersom man steker den for lenge eller for hardt.

Jeg husker fremdeles smaken av torsken vi tilberedte på skoleskjøkkenet på barneskolen! Da smørdampet vi den nemlig, og det var den beste fiskemiddagen jeg noen gang hadde spist – og vi hadde mye fisk til middag hjemme i barndommen, altså!

Dagens stekemetode er veldig like lærer Kari sin metode. Her bruker jeg en blanding av god olivenolje og smør når jeg steke torskefiletene. Leg gjerne gjennom fremgangsmåten før du begynner, så har du full kontroll.

Og til torsken serverer jeg gode grønnsaker og min egen herlige DILLPESTO! Jeg elsker denne dillpestoen! Det er altså en tørr blanding som du rører ut i kokende vann, og så lar du det stå å svelle i to minutter før du rører inn litt god olivenolje. Genialt, spør du meg 😉

Klikk deg inn her hvis du vil kjøpe dillpestoen rett fra min nettbutikk! Og klikk deg inn her for å se hvilke forhandlere rundt om som selger varene mine. 

KLIKK DEG INN HER FOR Å KOMME TIL ALLE OPPSKRIFTENE MED FRU TIMIANS KRYDDERBLANDINGER, PESTOER OG BULJONGER!

Ingredienser

Torsken
600 g torskefilet
0.5 ts salt
nykvernet pepper
2 ss olivenolje
25 g smør

Tilbehøret
800 g småpotet
3 ss olivenolje
1 ts salt
nykvernet pepper
150 g cherrytomater
50 g blandet grønnsalat

Dillpestoen
2 ss fru timians dillpesto
3 ss kokende vann
2 ss god olivenolje

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Del potetene i to eller fire og ha dem i en ildfast form sammen med olivenoljen, salt og pepper. Bland det sammen før du steker det i 20–25 minutter, til potetbitene er gyllebrune utvendig og myke inni.

Krydre torsken. Smelt smør og olje i en panne på litt over medium varme og legg i fisken med skinnsiden ned. Øs smørblandingen over fiskestykkene ca. 1 gang pr minutt til fisken har fått en kjernetemperatur på 50 grader. Det tar 12–14 minutter.

Ha Fru Timian dillpesto i en bolle og rør inn det kokende vannet. La det stå og svelle i 2 minutter før du rører inn olivenoljen.

Bland cherrytomatene og salaten med potetene. Fordel pestoen over fisken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon