Indisk suppe med ris og røde linser

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 25 minutter

Porsjoner: 4

Indisk suppe med ris og røde linser

Du vet det blir et godt måltid mat når hele kjøkkenet er fylt opp med de deiligste dufter mens du driver og lager maten! Jeg elsker smakene i denne suppen, og jeg elsker det faktum at det er en ganske så kjapp suppe å lage med sine 30 minutter fra start til ferdig middag. Og så må man jo bli glad av å se på de herlige fargene!

Denne versjonen er vegetarisk, men ønsker du å ha kjøtt i den, kan du gjerne dele opp noen kyllingbiter å ha i suppen. Du trenger ikke å steke kyllingbitene først, bare dele dem opp og la de være med og småkoke i 10-12 minutter.

Originalen til denne suppen fant jeg i mainummeret av det engelske matmagasinet BBC Good Food. Jeg har gjort noen endringer fra deres oppskrift.

Ingredienser

Indisk suppe med røde linser og ris
2 fedd hvitløk
1 løk
2 cm fersk ingefær
2 ss olivenolje
1 ts salt
nykvernet pepper
125 g basmatiris
200 g røde linser
1.4 l vann
1 tørket chili
2 ts gurkemeie
0.5 ts malte korianderfrø
2 grønnsaksbuljongterninger
150 g cherrytomater
0.5 rød paprika
100 g spinat

Slik gjør du

Finhakk hvitløkfeddene og del løken i to før du skjærer den i tynne skiver. Bruk en skje til å skrape vekk skallet på ingefæren før du finhakker den også. Ha det i en kjele sammen med olivenolje, salt og pepper og la det surre på medium varme i noen minutter til løken har blitt blank.

I mellomtiden blander du sammen risen og linsene og vasker det godt i kaldt vann. Sett også på vannkokeren. Ha det i gryta sammen med chilien – som du knuser mellom fingrene først – gurkemeien og de malte korianderfrøene. Rør det sammen før du heller det kokende vannet over. Ha i grønnsaksbuljongen og kok opp.

La det småkoke i 12-14 minutter.

Del tomatene i to og paprikaen i staver og ha i. Kok videre i 3-4 minutter. Ta en smak for å kjenne om du må krydre mer. Det avhenger av saltnivået på grønnsaksbuljongen.

Ha i spinaten og la den bli med på et oppkok. Da er middagen klar!

2 kommentarer til “Indisk suppe med ris og røde linser”

    • Hei Liene! Nei, den er ikke sterk. Du kan bruke bare litt av chilien den første gangen du lager den, så kan du eventuelt bruke litt mer neste gang. Kos dere!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon