Du vet det blir et godt måltid mat når hele kjøkkenet er fylt opp med de deiligste dufter mens du driver og lager maten! Jeg elsker smakene i denne suppen, og jeg elsker det faktum at det er en ganske så kjapp suppe å lage med sine 30 minutter fra start til ferdig middag. Og så må man jo bli glad av å se på de herlige fargene!

Denne versjonen er vegetarisk, men ønsker du å ha kjøtt i den, kan du gjerne dele opp noen kyllingbiter å ha i suppen. Du trenger ikke å steke kyllingbitene først, bare dele dem opp og la de være med og småkoke i 10-12 minutter.

Originalen til denne suppen fant jeg i mainummeret av det engelske matmagasinet BBC Good Food. Jeg har gjort noen endringer fra deres oppskrift.

Indisk suppe med røde linser og ris

til 4 personer

2 fedd hvitløk
1 løk
2 cm fersk ingefær, skal bli ca. 1 ss ferdig hakket
2 ss olivenolje
½-1 ts salt
godt med nykvernet pepper
125 g basmatiris
200 g røde linser
ca. 1,4 l vann
1 tørket chili eller ½ ts chiliflakes
2 ts gurkemeie
½ ts malte korianderfrø
2 terninger med grønnsaksbuljong
150 g cherrytomater
½ rød paprika
100 g fersk spinat

Finhakk hvitløkfeddene og del løken i to før du skjærer den i tynne skiver. Bruk en skje til å skrape vekk skallet på ingefæren før du finhakker den også. Ha det i en kjele sammen med olivenolje, salt og pepper og la det surre på medium varme i noen minutter til løken har blitt blank.

I mellomtiden blander du sammen risen og linsene og vasker det godt i kaldt vann. Sett også på vannkokeren. Ha det i gryta sammen med chilien – som du knuser mellom fingrene først – gurkemeien og de malte korianderfrøene. Rør det sammen før du heller det kokende vannet over. Ha i grønnsaksbuljongen og kok opp.

La det småkoke i 12-14 minutter.

Del tomatene i to og paprikaen i staver og ha i. Kok videre i 3-4 minutter. Ta en smak for å kjenne om du må krydre mer. Det avhenger av saltnivået på grønnsaksbuljongen.

Ha i spinaten og la den bli med på et oppkok. Da er middagen klar!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *