Rabarbrasaft

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 45 minutter + avkjøling

Rabarbrasaft

Sjekk ut den fargen, folkens! Ser ikke denne rabarbrasaften heltfantastisk lekker ut? Og så smaker den riktig så lekkert også! Det er en litt bestemorfølelse over å lage rabarbrasaft, og jeg slo faktisk opp i den gamle kokeboken fra Henriette Schønberg Erken for å se hvordan hun kokte sin rabarbrasaft. Jeg bruker litt mindre sukker enn hva hun gjorde, og så tilsetter jeg litt vanilje i den, bare nok til å gi et lite hint av vaniljesmak i saften.

Jeg har ikke prøvd å bevare saften i lange tider, men antar at om man steriliserer glassene og oppbevarer saften på et mørkt og kaldt sted, bør også holdbarheten være helt grei. Jeg har fryst ned litt, for å ha til i vinter. Og resten regner jeg med skal forsvinne de neste dagene.

Saften er ganske svak i smaken, så jeg blander den ca. 50/50 med vann – men jeg er glad i litt sterk saft. Andre her i huset, synes den er best når den blandes litt svakere enn det. Alle er vi skjønt enige om at den smaker smashing godt og at den blir ekstra god når den serveres i glass med isbiter i!

Om du ikke har rabarbra selv, så legg ut en melding på Facebook og spør om det er noen som har rabarbra som de ikke bruker! Det er så mange som har svære rabarbraplanter stående som ikke blir brukt!

Dette blir i underkant av 3 liter saft!

Ingredienser

Rabarbrasaften
2 kg rabarbra
2 l vann
450 g sukker
0.5 vaniljestang(-stenger)
2 ts sitronsaft

Slik gjør du

Del rabarbraen i 1-2 cm lange biter og ha i en kasserolle sammen med vannet. Kok opp og la det småkoke i 10-15 minutter til rabarbraen har blitt helt mør. Den skal koke så lenge at rabarbraen begynner å ramle fra hverandre.

Legg en sil over en bolle og legg et silklede (det kan være en gasklut eller et tilsvarende stykke stoff) i silen. Hell rabarbrablandingen over og la det renne godt av. Klem sammen kluten sånn at du får ut all væsken.

Hell væsken tilbake i kjelen og tilsett sukkeret og vaniljen. Bruker du vaniljestang, deler du den i to og skraper ut frøene før du har både frøene og stangen i kjelen.

Kok opp igjen og la det småkoke lenge nok til at sukkeret løser seg helt opp. Ha i sitronsaften.

Hell saften over i steriliserte flasker, hvis du skal oppbevare dem lenge, eller i andre egnede flasker. La de avkjøles på kjøkkenbenken før du setter dem i kjøleskapet.

Kos deg!

8 kommentarer til “Rabarbrasaft”

    • Hei Ingvill! Jeg renser dem dersom stenglene er veldig tykke og litt trælete, men dersom de er forholdsvis tynne, bruker jeg dem akkurat som de er.

    • Hei Ann-Magritt! Jeg har ikke prøvd å fryse akkurat denne, men har frosset ned mange andre safttyper, og antar at det skal gå akkurat like bra med denne 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon