Soyamarinert laks med ris, mango og peanøtter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter

Porsjoner: 4

Soyamarinert laks med ris, mango og peanøtter

Når du har lyst til å komme i ekstra godt humør, er det bare å lage dette til middag til seg selv! Det mener nå iallfall jeg! Ha ha ha!  Det er så gode smaker, fantastiske farger og så er det herlig enkelt å lage! Det er en vinnerkombinasjon!

I oppskriften her bruker jeg søt soyasaus, som du nok ikke får kjøpt på din lokale lavprisbutikk, men de har det i velassorterte dagligvarebutikker og i alle innvandrerbutikker. Og, skulle du ikke finne det, bruker du bare vanlig soyaaus istedenfor. Det blir veldig godt det også!

Jeg har egentlig lenge tenkt på at det hadde vært morsomt å kunne litt mer om vin. Jeg er veldig glad i å drikke det, men har til en viss grad teflonhjerne når det kommer til vinkompetanse. Ha ha ha. Jeg synes det er himla vanskelig å huske navnet alle disse ulike druetypene, vinområdene og hva de ulike jordsmonnene gjør med smaken på den ferdige vinen. Jeg synes allikevel at det er morsomt å prøve å matche vin til mat – heldigvis er de som jobber på Vinmonopolet skikkelig flinke!

Jeg prøvde meg på en fransk riesling, som heter Trimbach Riesling, til denne middagen, og det ble jammen ikke så verst.

Nok om vin, mer om maten: for meg er dette også perfekt mat å servere hvis vi får besøk, for den gjør seg så fint på store fat, så kan alle forsyne seg med så mye som de selv ønsker!

Håper du også blir fristet til å prøve! God middag!

Ingredienser

Laksen
600 g laksefilet uten skinn og bein
2 cm fersk ingefær
1 fedd hvitløk
3 ss søt soyasaus
2 ss soyasaus
1 ts srirachasaus
1 ss flytende honning
1 lime

Tilbehøret
250 g ris
50 g peanøtter
1 mango
200 g sukkererter
3 vårløk
1 fedd hvitløk
0.25 ts flaksalt
nykvernet pepper
1 ts eplecidereddik
3 ss olivenolje
200 g blandet grønnsalat

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.

Vask risen godt i kaldt vann før du koker den etter anvisning på pakken i lettsaltet vann.

Del laksefileten i ca. 4 x 4 cm store terninger og fordel dem utover et stekbrett. Finhakk, eller riv på den fine siden av rivjernet, både ingefæren og hvitløkfeddet og ha det i en skål sammen med de to soyasaustypene, srirachasausen, honningen og saften fra halve limen.

Pensle halvparten av marinadesausen over laksebitene før du setter brettet i stekeovnen og steker dem i ca. 10 minutter, til de er ferdigstekt.

Samtidig som du tar bitene ut avs stekeovnen, pensler du resten av marinaden over laksebitene.

Grovhakk peanøttene. Skrell mangoen og skjær den i tynne skiver. Sukkerertene har du i en bolle og heller kokende vann over og lar dem ligge i det varme vannet i 20 sekunder før du hvelver dem over i et dørslag og heller over nok kaldt vann til at du stopper kokeprosessen. Skjær dem så i to.

Vårløkene skjærer du i ringer, litt på skrå. Finhakk hvitløkfeddet eller riv det på den fine siden av rivjernet og rør det inn sammen med salt, pepper, eplecidereddik og olivenoljen. Hell det over grønnsalaten og bland godt.

Dander ris, salat, mango, laks og peanøtter på et serveringsfast. Resten av limen kan du legge ved, så kan man klemme på litt ekstra med limesaft over, om man ønsker det.

God middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon