Jepp! Jeg har falt pladask for yoghurtene fra Liberté! Merket er Canadisk, men melken som brukes for å lage yoghurten som selges her i Norge, kommer fra Gudbrandsdalen! Det kan jeg like!

Yoghurten kommer i 3 ulike smaker; med sitron, med salt karamell og med blåbær – som jeg bruker her. I alle de smaksatte yoghurtene, ligger smakene som en saus nederst i begeret, så da gjelder det bare å bruke en lang nok skje når du skal forsyne deg, sånn at du får med deg den også.

Eller, du kan som jeg har gjort her, hvelve hele boksen rett i en skål, så får du den herlige sausen på toppen! Da legger du skålen over åpningen og så hvelver du hele begeret opp ned. Kanskje må du klemme inn en side av begeret litt for å få inn litt luft sånn at yoghurten slipper.

Granola, yoghurt og bær er en herlig klassisk kombo som jeg gjerne spiser til frokost eller kveldsmat, eller etter trening. Man blir jo glad bare man ser bildene av denne herlige maten!

Her er det Liberté yoghurt med blåbær som jeg bruker i kombo med granolaen! Enjoy!

Tidligere har jeg lagt ut denne deilige oppskriften på knallgod laks med raita og løk, hvor jeg også bruker Liberté yoghurt!

Hjemmelaget granola med Liberté yoghurt

den hjemmelagde granolaen med havregryn og nøtter
100 g kokosolje
125 g honning
450 g store havregryn
50 g valnøtter
50 g hasselnøtter
50 g usaltede cashevnøtter
50 g mandler
1 ts flaksalt
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
25 g tørket mango
50 g tørkede tranebær

til servering
1 boks Liberté yoghurt blåbær
friske blåbær
briske bringebær
noen blader sitronmelisse eller mynte

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og kle en langpanne med bakepapir.

Smelt kokosoljen over svak varme. Dersom honningen din er hard, lar du den smelte sammen med oljen.

Ha alle de tørre råvarene, unntatt tranebær og mango, i en stor bolle og bland. Hell over oljen og honningen og rør det sammen.

Fordel massen utover langpannen og press den litt sammen før du setter den i stekeovnen. Stek granolaen i 25-30 minutter, til den begynner å bli gyllenbrun enkelte steder. Ta den ut og la den ligge i ro til avkjøling.

Når den er kald, smuldrer du den fra hverandre. La det gjerne være igjen noen klumper. Jeg liker iallfall det godt. Skjær mangobitene i småbiter før du blander inn både den og tranebærene.

Oppbevar granolaen i en lufttett boks.

Når du skal lage deg denne herlige frokosten, eller kveldssnacksen, fyller du på med yoghurt og granola! Kos deg!

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Liberté yoghurt

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *