Hjemmelaget granola med tørket mango

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 35 minutter + avkjøling

Porsjoner: 1

Hjemmelaget granola med tørket mango

Hjemmelaget granola med tørket mango! Yummy! Det er så godt! Når jeg har et glass med denne granolaen stående på kjøkkenbenken, har hånden en tendens til å ta med seg en liten neve når jeg er i nærheten. Ha ha ha. Jeg synes den er knallgod å maule, akkurat som den er. Eller å servere sammen med yoghurt og bær. Det er jo en herlig klassisk kombo som jeg gjerne spiser til frokost eller kveldsmat, eller etter trening.

Bruk din favorittyoghurt – eller -melk – og noen friske bær og server sammen med granolaen. Enjoy!

Ingredienser

Granolaen
100 g kokos
125 g honning
450 g store havregryn
50 g valnøtter
50 g hasselnøtter
50 g usaltede cashewnøtter
50 g mandler
1 ts flaksalt
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
25 g tørket mango
50 g tørkede tranebær

Til servering
yoghurt naturell
blåbær
blåbær

Slik lager du hjemmelaget granola med tørket mango

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og kle en langpanne med bakepapir.

Smelt kokosoljen over svak varme. Dersom honningen din er hard, lar du den smelte sammen med oljen.

Ha alle de tørre råvarene, unntatt tranebær og mango, i en stor bolle og bland. Hell over oljen og honningen og rør det sammen.

Fordel massen utover langpannen og press den litt sammen før du setter den i stekeovnen. Stek granolaen i 25-30 minutter, til den begynner å bli gyllenbrun enkelte steder. Ta den ut og la den ligge i ro til avkjøling.

Når den er kald, smuldrer du den fra hverandre. La det gjerne være igjen noen klumper. Jeg liker iallfall det godt. Skjær mangobitene i småbiter før du blander inn både den og tranebærene.

Oppbevar granolaen i en lufttett boks.

Når du skal lage deg denne herlige frokosten, eller kveldssnacksen, fyller du på med yoghurt og granola! Kos deg!

2 kommentarer til “Hjemmelaget granola med tørket mango”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon