Myk brownie med salt karamellsaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time

Porsjoner: 1

Myk brownie med salt karamellsaus

Her er en oppskrift til alle som ELSKER SJOKOLADE!

Myk, varm brownie med is og salt karamellsaus! Hva tror du? Jeg vet jo, for jeg har allerede smakt 😉 Og jeg kan bekrefte det du allerede har tenkt; Ja! Det smaker skikkelig smahing godt!

Jeg kan ikke si at dette er hverdagsmat i det Fru Timianske hjem å spise dette, og nettopp derfor blir det ekstra godt når vi gønner på og serverer full pakke!

Brownien er superenkel å lage. Det er bare å smelte sammen smør og sjokolade, og så rører du bare inn resten av ingrediensene i den rekkefølgen de står.

Karamellsaus er også enkelt og greit å lage. Det eneste du må følge godt med på, er når sukkeret og vannet begynner å få farge. Da går det rikig så fort, og sukkerblandingen kan med ett gå fra gyllenbrun til brent.

PS! Når det står smør i en oppskrift hos meg, mener jeg bestandig meierismør.

Ingredienser

Brownien
225 g smør
225 g mørk sjokolade
200 g sukker
100 g mykt, brunt sukker
1 ts vaniljesukker
4 egg
125 g hvetemel
50 g pistasjnøtter

Karamellsausen
0.75 dl vann
175 g sukker
100 g smør kjøleskapskaldt
2 dl kremfløte
1 ts flaksalt

Slik gjør du

Sett stekeoven på 180 grader varmluft og kle en form på 20 x 25 cm med bakepapir.

Smelt sammen smøret og sjokoladen enten i mikrobølgeovn eller over et vannbad. Bruker du vannbad, koker du opp litt vann i en forholdsvis liten kjele. Så setter du en glass- eller stålbolle over kjele (bollen skal ikke gå ned i det kokende vannet) og lar den være der til smøret og sjokoladen har smeltet.

Ta bollen av varmen og rør inn de tre sukkertypene. Så rører du inn eggene ett og ett før du til slutt sikter i melet og heller i pistasjnøttene og blander det inn.

Hell røren over i formen og stek kaken i ca. 35 minutter. Steketiden avhenger både av stekeovnen din og hvilken form du steker kaken i. Men, brownien skal ha fått et fast lokk og kjennes forholdsvis fast ut før du tar den ut av stekeovnen.

Sett formen på en bakerist og la den avkjøles.

Til karamellsausen har du vannet og sukkeret i en kjele og koker opp. La det småkoke til det blir gyllenbrunt. Ikke rør i sukkerlaken, for da kan karamellen sukre seg.

Mens dette koker, deler du smøret i små terninger og setter til side.

Når karamellen har fått den ønskede fargen, trekker du kjelen av varmen og heller i halvparten av fløten. Dette freser ganske mye, så pass ansiktet! Sett kjelen tilbake på varmen og rør inn fløten før du heller i resten av den.

La karamellen koke i 4-5 minutter. Jo lengre den koker, desto tykkere vil den bli når den blir avkjølt.

Ta kjelen av varmen og rør inn smøret før du har i saltet til slutt. Hell karamellsausen over i et glass som tåler høy varme og la den avkjøles.

Her serverer jeg brownien med is med sjokolade- og karamellbiter i (kjøpt ferdig i butikken).

God fornøyelse!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon