Butterdeigsterte med rødløk, gorgonzola og honningristede valnøtter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 40 minutter

Porsjoner: 4

Butterdeigsterte med rødløk, gorgonzola og honningristede valnøtter

Noe mat kan pr. definisjon puttes rett i snadderkategorien. Du vet den maten som du «bare MÅ ta en bit til» av, og som du gjerne lager når det står litt ekstra kos på menyen. Denne butterdeigsterten ramler rett i kategorien!

Jeg elsker hvordan butterdeigen puffer opp under steking, den søtlige smaken av rødløken og den salte gorgonzolaen. Du må gjerne bruke en annen blåmuggost dersom du vil ha en som en enda skarpere i smaken.

Jeg har mange ganger skrevet om at frossen butterdeig fra butikken er en av mine guilty pleasures. Du kan sjekke ut oppskriften på BUTTERDEIGSPINNER MED PARMESAN her og KYLLINGPAI MED FLETTET LOKK her!

Rødløken steker jeg med olje, smør og brunt sukker før jeg tilsetter både en dæsj med rødvin og balsamicoeddik, sånn at den blir søt, rund og god i smaken!

Håper du liker dette like godt som jeg!

Ingredienser

Butterdeigsterten
1 pk butterdeig
1 ss hvetemel til utkjevling
2 rødløk
1 ss olivenolje
20 g smør
0.5 ts salt
nykvernet pepper
2 ss brunt demerarasukker
0.5 dl rødvin
2 ts balsamicoeddik
75 g gorgonzola
1 ss creme fraiche
50 g valnøtter
1 ss honning
ruccola til servering

Slik gjør du

Tin butterdeigplatene.

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

Legg butterdeigsplatene oppå hverandre på en lett melet overflate. Kjevle dem ut til et rektangel som er ca. 23 x 28 cm. Løft det forsiktig over på et bakepapir.

Med en spiss kniv lager du et rektangel 2 cm innenfor ytterkanten, rundt det hele. Ikke skjær helt gjennom, bare halvveis. Bruk en gaffel til å prikke bunnen forholdsvis tett innenfor kanten du akkurat lagde.

Forstek bunnen i 10 minutter. La den avkøles litt før du trykker bunnen, innenfor rammen du lagde, flat.

Del rødløkene i to og skjær dem i tynne halv-ringer. Ha dem i en stekepanne sammen med smør, olje, salt og pepper og la det steke på forholdsvis svak varme i 10-12 minutter, til løken er blank og myk. Tilsett sukkeret og la det surre videre i noen minutter. Ha i rødvinen og balsamicoen og la det koke inn. Smak til for å kjenne om det er passe krydret.

Fordel rødløken over den forstekte butterdeigsbunnen.

Ha gorgonzolaen i en bolle og bruk en gaffel for å mykne den opp. Rør inn creme fraichen og bland det sammen. Fordel osteblandingen over rødløken i små klumper. Sett formen tilbake i stekeovnen og stek videre i ca. 15 minutter. Jeg glemte min i stekeovnen da jeg skulle ta bildene, så osten ble litt ekstra mørk 😉

Grovhakk valnøttene og ha dem i en tørr stekepanne. Stek nøttene på litt over medium varme i noen minutter, til nøttene begynner å få noen brune flekker. Ha i honningen og vend nøttene i den. Hell blandingen over på en tallerken og la det avkjøles for du brekker nøttene fra hverandre.

Dryss valnøttene over terten og server med litt ruccolasalat.

Kos deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon