Takk og pris for at vi kan kjøpe ferdige curryblandinger i butikken! Det er iallfall løsningen her hos meg når det skal lages kjapp hverdagsmiddag.

Curry er en fellesbenevnelse for en mengde ulike retter fra det indiske kjøkkenet, hvor det brukes en herlig blanding av ulike typiske indiske krydder.

Her på bloggen kan du finne flere curryoppskrifter. Sjekk ut denne CURRYEN MED KJØTT OG RIS og denne med SVINEFILET OG KORIANDER.

Det er veldig stor forskjell på styrken på de ferdige curryene som du får kjøpt i butikken. Min erfaring er at de ferdige blandingene du kjøper i dagligvarekjedene er svakere i styrke enn de du finner i innvandrerbutikkene, så ha det i mente når du følger oppskriften under. Der har jeg brukt en grønn currypaste kjøpt i én av dagligvarekjedene.

Grønn curry med søtpotet og bønnespirer

til 4 personer

4 ½ vann
1 ts salt
3 dl basmatiris
3-4 cm ingefær
4 fedd hvitløk
2 ss solsikkeolje
1 glass, 100 g, grønn currypaste
2 søtpoteter, ca. 600 g
4 dl vann
1 grønnsaksbuljongterning eller 1 ts Fru Timians grønnsaksbuljong
1 ½ ts mykt brunt sukker
3 ts asiatisk fish sauce (kan utelates eller erstattes med soyasaus)
150 g sukkererter
100 g bønnespirer
1 vårløk
1 rød chili til servering (kan utelates)
koriander til servering

Kok opp vann og salt i en kjele og ha i risen. Kok den under lokk i 10 minutter. Skru av varmen og la den stå urørt i 10 minutter til. Da er den ferdig.

Rens ingefæren før du finhakker både den og hvitløkfeddene og har i en kasserolle sammen med oljen. La det surre på litt under medium varme i 2 minutter. Ha i currypasten og la den steke med i 1 minutt.

Skrell søtpotetene og del dem i terninger på ca. 1 x 1 cm. Ha dem i kjelen sammen med vannet, grønnsaksbuljongen, sukkeret og fish sauce. Kok opp og la det småkoke til søtpoteten blir myk. Det tar omlag 15 minutter.

Tilsett sukkerertene og bønnespirene de siste to minuttene av koketiden. Skjær vårløken i ringer og rør inn like før servering.

Vil du ha curryen litt sterkere, hakker du opp en chili og drysser over sammen med koriander ved servering

God middag!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *