Grønn vegetarcurry med søtpotet

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 25

Porsjoner: 4

Grønn vegetarcurry med søtpotet

Takk og pris for at vi kan kjøpe ferdige curryblandinger i butikken! Det er iallfall løsningen her hos meg når det skal lages kjapp hverdagsmiddag.

Curry er en fellesbenevnelse for en mengde ulike retter fra det indiske kjøkkenet, hvor det brukes en herlig blanding av ulike typiske indiske krydder.

Her på bloggen kan du finne flere curryoppskrifter. Sjekk ut denne CURRYEN MED KJØTT OG RIS og denne med SVINEFILET OG KORIANDER.

Det er veldig stor forskjell på styrken på de ferdige curryene som du får kjøpt i butikken. Min erfaring er at de ferdige blandingene du kjøper i dagligvarekjedene er svakere i styrke enn de du finner i innvandrerbutikkene, så ha det i mente når du følger oppskriften under. Der har jeg brukt en grønn currypaste kjøpt i én av dagligvarekjedene.

Ingredienser

Currien
4.5 dl vann
1 ts salt
3 dl basmatiris
4 cm ingefær
4 fedd hvitløk
2 ss solsikkeolje
100 g grønn currypaste
2 søtpotet
4 dl vann
1 ts fru timian grønnsaksbuljong
1.5 ts mykt, brunt sukker
3 ts fish sauce
150 g sukkererter
100 g bønnespirer
1 vårløk
1 rød chili til servering
koriander til servering

Slik gjør du

Kok opp vann og salt i en kjele og ha i risen. Kok den under lokk i 10 minutter. Skru av varmen og la den stå urørt i 10 minutter til. Da er den ferdig.

Rens ingefæren før du finhakker både den og hvitløkfeddene og har i en kasserolle sammen med oljen. La det surre på litt under medium varme i 2 minutter. Ha i currypasten og la den steke med i 1 minutt.

Skrell søtpotetene og del dem i terninger på ca. 1 x 1 cm. Ha dem i kjelen sammen med vannet, grønnsaksbuljongen, sukkeret og fish sauce. Kok opp og la det småkoke til søtpoteten blir myk. Det tar omlag 15 minutter.

Tilsett sukkerertene og bønnespirene de siste to minuttene av koketiden. Skjær vårløken i ringer og rør inn like før servering.

Vil du ha curryen litt sterkere, hakker du opp en chili og drysser over sammen med koriander ved servering

God middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon