Baconsurret kylling med ricotta og sopp

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 45 minutter

Porsjoner: 4

Baconsurret kylling med ricotta og sopp

Kylling og bacon er og blir en herlig smakskombinasjon! Den milde kyllingsmaken står godt til den lettrøkte og salte smaken fra baconet. Og når du kombinerer det igjen med ricotta og aromasopp, må det bare bli skikkelig godt!

Jeg bruker bestandig steketermometer når jeg ettersteker kyllingfiletene i stekeovnen, så har jeg helt kontroll på kjernetemperaturen på kjøttet. Jeg vil ikke ha rått kyllingkjøtt,  samtidig som brystfiletene lett blir tørre om de steker for lenge.

LES MER! Baconsurret kylling fylt med mozzarella!

Her steker jeg soppen og lager sausen i samme panne som kyllingen. Så er det bare potetstappen som krever en egen kjele.

Ingredienser

Kyllingen
100 g ricotta
2 ts flaksalt
1 ts tørket timian
nykvernet pepper
25 g parmesan
500 g kyllingfilet
12 skive(r) bacon
4 ss olivenolje
8 aromasopp
6 sjalottløk
6 fedd hvitløk
30 g smør
1.5 dl hvitvin
1 grein salvie

Potetstappen
800 g mandelpotet
25 g smør
1.5 dl melk
2 ts flaksalt
nykvernet pepper

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Rør sammen ricotta, flaksalt, timian og pepper. Riv parmesanen på den fine siden av rivjernet og rør inn.

Hvis jeg har planer om å servere middagen med hele kyllingfileter, beregner jeg én filet pr person, men ettersom filetene ofte er ganske store – og derfor for mye for én å spise (med unntak for sønnen her i huset og andre storspisere) – liker jeg heller å skjære kyllingen i skiver før servering sånn at alle kan ta noen skiver hver. Bruker du 4 fileter, trenger du sikkert 12 baconskiver, mens du med 3 større fileter ikke trenger mer enn 9 baconskiver totalt.

Legg en kyllingfilet mellom to lag matpapir og klapp dem litt flatere med et kjevle el. Legg 2 baconskiver under kyllingfiletene før du legger ricottafyllet i kyllingen. Rull fileten sammen ved hjelp av baconskivene. Surr en baconskive rundt den andre veien også.

Del soppen i to eller fire. Varm halvparten av oljen i en stekepanne og brun soppen på høy varme. Ta den ut av pannen. Ha i resten av oljen og brun kyllingfiletene rundt det hele.

Del sjalottløken i båter og hvitløken i skiver. Skru ned varmen i pannen og ha i løken, hvitløken og smøret. La det surre med i noen minutter. Dryss over litt salt og pepper. Hell over hvitvinen og legg i salviegreinen og la den koke opp. Stikk et steketermometer midt i den største kyllingfileten og sett pannen inn i stekeovnen.

Stek til kyllingen har fått en kjernetemperatur på 68 grader. Ta den ut og la den hvile i 10 minutter før du skjærer den i skiver. Da vil den også ha kommet opp i 70 grader kjernetemperatur.

Skrell potetene til potetstappen og kok dem møre i usaltet vann. Når jeg bruker mandelpoteter i en potetstappe, lar jeg bestandig potetene være hele når jeg koker dem. Terninger har en tendens til å koke fullstendig i stykker før poteten er mør. Når den er ferdigkokt, heller du av vannet og lar potetene dampe tørre i noen minutter før du har i smøret og moser det sammen med potetene. Spe med melken og rør kraftig sånn at du får en luftig og god mos. Smak til med salt og pepper.

Server gjerne en grønnsalat til.

God middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon