Kyllingsalat med ris, granateple og pistasjnøtter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kyllingsalat med ris, granateple og pistasjnøtter

Dette startet egentlig som en restemiddag, for jeg hadde stekt min knallgode langtidsstekte kylling dagen i forveien, og hadde igjen nok rester til en ekstra middag! Og når resultatet ble så godt mottatt, måtte jeg lage det hele senere også, sånn at jeg kunne legge ut bilder og oppskrift her på bloggen.

Håper du kommer til å like det like godt som meg!

LES MER! Sånn lager du min knallgode og lettvinte langtidsstekte kylling med tomat-, mozzarella- og avokadosalat!

Denne middagen er – etter min mening – like god å spise kald dagen etter den er laget også. Husk bare å avkøl risen forholdsvis fort om du har planer om å oppbevare den i kjøleskapet til neste dag.

Det siste året har jeg hatt fullstendig dilla på langtidsstekt kylling! Da blir den utrolig saftig og god, og det er superenkelt å tilberede. Den bare trenger 3-4 timer for seg selv i en gryte i stekeovnen. Jeg tilbereder kyllingen på samme måte til denne salaten. Dersom du heller vil steke den på høyere varme over kortere tid, kan du selvfølgelig gjøre det. Du kan også steke kyllingstrimler i stekepannen. Det blir en litt annen middag, men fremdeles en veldig god middag.

 

Kyllingsalat med ris, granateple og pistasjnøtter

til 6 personer 

Langtidsstekt kylling
1 hel rå kylling, 1,8 kg
3 ts Fru Timian GULLKRYDDER, eller annet godt krydder
1 sitron
6-7 fedd hvitløk

Resten av salaten
350 g fullkornsris
9 dl vann
1 ts salt
1 granateple
1 boks, 400 g, hermetiske kikerter
40 g pistasjnøtter
12-15 greiner persille
nykvernet pepper
3-4 ss olivenolje

hvitløksdressing til servering

Tørk av kyllingen før du gnir krydderet inn i kyllingkjøttet rundt det hele før du legger den i en gryte. Del sitronen i båter og legg både dem og hvitløkfeddene i gryten. Legg over et lokk.

Skru stekeovnen på 110-120 grader og sett inn gryten. Skal gryten stå i 3-4 timer, lar jeg stekeovnen stå på 120 grader, mens skal den stå lenger, har jeg stekeovnen på 110 grader.

Når gryten har stått sine tilmålte timer, og jeg begynner å lage resten til salaten, tar jeg av lokket og skrur opp varmen til 230 grader og lar gryten i 15-20 minutter, til kyllingskinnet har fått en gyllenbrun farge. Skvis litt av sitronsaften, fra sitronbåtene i gryten, over kyllingen før servering.

Kok risen i lettsaltet vann etter anvisning på pakken.

Del granateple og ta ut alle kjernene. Hvelv kikertene ut av boksen og skyll dem i kaldt vann. Hakk opp pistasjnøttene og persillen og bland alt dette med den ferdigkokte risen. Ha over godt med nykvernet pepper og kanskje litt Maldonsalt, og olivenoljen og bland alt godt sammen før du fordeler det utover et serveringsfat.

Riv kyllingkjøttet fra hverandre og fordel over risen. Skvis litt av sitronsaften fra sitronbåtene over salaten før servering.

Kos deg!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon