Jeg ELSKER FALAFLER! Lager det ganske så ofte, og de bruker bestandig å bli særdeles godt mottatt her hjemme!

For å lage tradisjonelle falafler, trenger du tørkede kikerter som du legger i bløt over natten før du kjører dem i en food processor sammen med resten av ingrediensene, former dem og friterer dem før de serveres.

LES MER! Sånn lager du KNALLGODE FALAFLER SOM GARANTERT IKKE SMULER

Så er det jo sånn at noen ganger har jeg ikke tørre kikerter tilgjengelig (jeg får som regel ikke tak i det i mine vanlige dagligvarebutikker) og andre ganger har jeg planlagt for dårlig sånn jeg ikke har tid til å vente på bløtleggingen. Da er det kjekt å kunne bruke hermetiske kikerter til falaflene.

Når du bruker hermetiske kikerter i falaflene, vil de lett smuldre i stykker når du steker eller friterer dem, så her er mitt beste tips å steke dem på et stekebrett i stekeovnen. Og det er akkurat det jeg gjør med disse! Her tilsetter jeg også en god dose med spinat, for å gi dem en herlig grønnfarge!

For å gi falaflene den ekstra lille piffen i smaken, så bruker jeg Fru Timians Ramsløkpesto i dem også. Det ble veldig godt!

LES MER! Her finner du alle FORHANDLERNE av Fru Timian-krydder og link til NETTBUTIKKEN!

Oppskriften er godt inspirert av en oppskrift jeg fant i BBC Good Food!

Spinatfalafler med hummus og pitabrød

til 4 personer

Falaflene
400 g hermetiske kikerter
200 g spinat
1 fedd hvitløk
1 ts spisskummen
1 ½ ss Fru Timian Ramsløkpesto (i pulverform)
½ ts salt
nykvernet pepper
1 skvis sitronsaft
1-2 ss olivenolje til stekingen

Hummus
400 g hermetiske kikerter
1 fedd hvitløk
2 ts tahini (kan utelates)
4 ss olivenolje + litt til servering
4 ss vann
saft av ½ sitron
½ ts flaksalt
nykvernet pepper

Ramsløkpesto
2 ss Fru Timian ramsløkpesto (i pulverform)
3 ss kokende vann
2 ss god olivenolje

Tilbehør
pitabrød
tomater
salat

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

For å få minst mulig oppvask, bruker jeg å lage hummusen i food processoren før jeg lager falaflene (massen blir grønn av spinaten i falaflene, og det vil jeg ikke at hummusen skal bli), så start med å skylle de hermetiske kikertene i kaldt vann før du har dem i en food processor sammen med resten av ingrediensene til hummusen. Gjem gjerne på noen hele kikerter, så kan du ha dem over hummusen ved servering.

Kjør knivene rundt til du har en helt glatt og jevn masse. Smak til for å kjenne at hummusen er passe krydret. Ha hummusen over i en serveringsbolle. Fordel de hele kikertene og litt ekstra olivenolje over.

Skyll de hermetiske kikertene i kaldt vann før du har dem i food processoren sammen med resten av ingrediensene til falaflene. Du trenger ikke å vaske den etter hummusen. Bruk pulsknappen og kjør knivene rundt til alt har blit opphakket, men stopp før alt har blitt helt finsmulete.

Form til 16 litt flate baller og plasser dem på et bakepapirkledd stekebrett. Pensle dem med olje på begge sider før du legger dem på plass.

Stek falaflene i ca. 20 minutter. Da ser du at overflaten har blitt gyllebrun, og den er fast når du tar på den.

Lag ramsløkpestoen. Ha pestopulveret i en skål og rør inn det kokende vannet. La det svelle i 30 sekunder før du rører inn olivenoljen.

Varm pitabrød, skjær opp tomater og vask salat og fordel det utover et serveringsfat.

Da er det klart for en kjempegod og sunn middag!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *