Ribbe med sprø svor og asiatiske smaker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 4 timer

Porsjoner: 6

Ribbe med sprø svor og asiatiske smaker

Opp med hånda alle som elsker ribbe med sprø svor! Det er noe med den knasende svoren akkompagnert med et tynt fettlag rett under som er nesten uimotståelig godt!

Og for å få akkurat så sprø svor, ruter jeg opp svoren og krydrer bestandig ribben én til to dager i forveien og lar den ligge med svoren ned i kjøleskapet til det er klart for stekingen. Så legger jeg den med svoren ned i en langpanne sammen med vann eller kraft og grønnsaker og dekker den med en tykk aluminiumsfolie og setter i stekeovnen i en time før jeg vender hele ribben, ruller aluminiumsfolien sammen til en klump og legger den inn under ribben, sånn at fettet får rent av underveis i stekingen.

LES MER! Sånn lager du LANGTIDSSTEKT RIBBE MED GARANTERT SPRØ SVOR

For å lage en liten vri på den tradisjonelle juleribben, har jeg kjørt på med noen herlige asiatiske smaker denne gangen. Jeg synes de er supre smakskombinasjoner til svinekjøttet. Om du ikke velger denne varianten på julaften, er det jo mange andre ribbemuligheter både før og etter julaften også.

Ingredienser

Ribben
3 kg tynnribbe
2 ts salt
1 ts nykvernet pepper
2 ts ingefær
2 gulrot/gulrøtter
3 sjalottløk
10 fedd hvitløk
1 l vann
2 ts fish sauce
3 ss soyasaus
2 ts sesamolje
1 ss hoisinsaus

Kålsalat
0.5 dl eplecidereddik
0.5 dl olivenolje
2 ts tørket oregano
1 ts sukker
1 ts flaksalt
0.5 ts nykvernet pepper
0.5 rød chili
200 g hodekål
100 g rødkål

Slik lager du ribbe med sprø svor og asiatiske smaker

Rut opp svoren på ribben. Jeg bruker tapetkniv til dette.

Riv ingefæren på den fine siden av rivjernet og fordel den, salt og pepper rundt hele kjøttstykket før du pakker det inn og lar det ligge i kjøleskapet til neste dag. La ribben ligge med svoren ned i kjøleskapet.

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.

Legg ribben med svoren ned i en langpanne. Del gulrøttene og sjalottløkene i mindre biter og ha i sammen med hvitløkfeddene, vannet, fiskesausen, soyasausen, sesamoljen og hoisinsausen. Du trenger ikke å fjerne skallet av hvitløkfeddene. Dekk formen med amuminiumsfolien fra Toppist.

Stek ribben i 1 time. Så snur du ribben slik at svoren ligger opp. Krøll sammen aluminiumsfolien og legg den midt under ribben sånn at midten er det høyeste punktet.

Stek ribben i ca. 2 ½ time. Øs kraften over ribben 3–4 ganger underveis. Stikk gjerne et steketermometer midt i kjøttet for å følge med på kjernetemperaturen. Når kjernetemperaturen har blitt 70 grader kan du ta ut steketermometeret og endre varmen til 180 grader med gratineringsfunksjon. Dersom du ikke har gratineringsfunksjon, setter du på grillelementet. Da må du følge godt med slik at ribben ikke blir brent.

Stek videre til svoren blåser seg opp og blir gyllenbrun. Det tar 20-30 minutter. 

Dersom langpannen med ribben i begynner å bli tørr under stekingen av ribben, tilsetter du mer vann i langpannen underveis.

La ribben hvile i 15-20 minutter før du skjærer den i passe serveringsstykker.

Bland sammen alle de flytende ingrediensene til kålsalaten før du finhakker chilien og finsnitter begge kålslagene og blander det inn. Ta gjerne en smak for å sjekke om salaten er passe krydret. Dekk bollen med et lokk og sett den i kjøleskapet en time eller to før servering.

2 kommentarer til “Ribbe med sprø svor og asiatiske smaker”

  1. Hei! Du starter på 180 grader, og etter 2 1/2 time står det at du skal skru varmen opppå 180 grader igjen….skal sende senkes i mellomtiden, og i såfall hvor mye? Er det etter dampingen?

    • Hei Anne Hilde! Det jeg prøvde å si var at du skulle endre varmen fra 180 grader vanlig varmluft til 180 grader med gratineringsfunksjon. SKrev om teksten litt nå sånn at den forhåpentligvis ble litt mer forståelig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon