Eltefri focaccia med grønne oliven

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 15-18 timer

Eltefri focaccia med grønne oliven

Å bake eltefritt er, etter min mening, en av de mest avslappende måtene å bake på! Det er minimal innsats som skal til for å få et godt resultat. Det eneste deigen krever, er tid for å utvikle seg. Så det betyr at du må starte en eltefri deig dagen før du skal ha den ferdige baksten.

Focaccia er, etter min mening, perfekt tilbehør til supper, salater og gryter, og supert å fylle med godt pålegg når du har lyst på en god sandwich.

Jeg bruker bestandig god olivenolje i focacciadeigen i tillegg til at jeg bruker rikelig av oljen også på toppen av brødet. Og da er det jo utrolig morsomt at jeg kan bruke MIN EGEN GRESKE OLIVENOLJE – og GRESKE GRØNNE STEINFRIE OLIVEN! Jeg innrømmer glatt at jeg har en stor barnslig glede av at Fru Timian har sin egen smaksserie!

Du kan selvfølgelig bruke annen god extra virgin olivenolje og andre gode grønne oliven for å ha på focacciaen også. Forholdene ligger til rette for god bakst da også!

Ingredienser

Deigen
600 g hvetemel
1 ts salt
2 g tørrgjær
4.75 dl vann
4 ss fru timians olivenolje

Topping
3 ss fru timians olivenolje
50 g fru timians grønne steinfrie oliven
0.5 ts flaksalt

Slik gjør du

Rør sammen alle de tørre ingrediensene til deigen, i en bolle. Hell over vannet og rør det sammen til alt melet er rørt ut. Sett på et lokk eller dekk bollen med plastfolie og la den stå på kjøkkenbenken til neste dag. Om deigen står i 8 eller 16 timer, spiller ikke så stor rolle.

Neste dag drysser du et helt tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelver over deigen. Brett den sammen noen ganger. Det gjør du best dersom du har en deigskrape. Ta skrapen inn under det ene hjørnet, løft deigen og plasser den midt oppå deigen. Gjenta med resten av hjørnene. Nå kjenner du at deigen blir litt fastere og setter seg litt. Bruk så fingrene til å forme den utover til et rektangel.

Kle en ildfast form på ca. 20 x 30 cm med bakepapir og fordel 1 ss olivenolje over.

Legg i deigen og klem den ut til kantene. Om den ikke går helt ut, lar du deigen hvile litt før du klemmer den helt ut. Dekk brødet med plastfolie og la det etterheve i 1 ½ ­–2 timer. Ettersom det er såpass lite gjær i deigen, tar prosessen litt tid.

Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.

Når focacciaen er hevet ferdig, fordeler du over resten av olivenoljen og fordeler utover olivenene. Trykk dem ned i deigen. Dryss over flaksaltet.

Sett brødet i stekeovnen og stek focacciaen i ca. 20 minutter.

Ta brødet ut av formen og la det avkjøles på en bakerist.

God bakst!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon