Nystekte rundstykker til 17. mai-frokosten

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time + kaldheving over natten

Porsjoner: 9

Nystekte rundstykker til 17. mai-frokosten

Det blir en ekstra luksus over det, når man kan starte dagen med nystekte rundstykker til frokost! Og med denne fremgangsmåten er det veldig enkelt og greit å gjøre det også. Jeg lager nemlig deigen og ruller ut rundstykker kvelden før. Så får de kaldheve i kjøleskapet gjennom natten før jeg steker dem i min COSORI Airfryer!

Det siste året har det blitt veldig populært å bruke airfryer til matlaging, og jeg bruker min COSORI Airfyer mye. Og når jeg vil steke opp en liten porsjon med rundstykker, som her, er det helt genialt å bruke COSORIEN. Når jeg ruller ut rundstykkene på kvelden, legger jeg dem rett i kurven til COSORIEN. Så er det bare å sette den inn i airfryeren neste morgen.

LES MER! Her kan du lese mer om COSORI AIRFRYER!

Fordi at COSORI Airfryer har en sterk og effektiv varmluftsfunksjon, må man bruke lavere varme når man steker kaker og bakst i denne enn en vanlig stekeovn. Ca. 30 % lavere varme.

LES MER: Sjekk ut Tekguide.no sin airfryer-test

Det er også helt supert å «koke» eggene til frokosten i en COSORI Airfryer. Så mens rundstykkene avkjøles, kan du gjøre klar eggene. Dersom airfryeren er kald når du starter, forvarmer du den på 130 grader i 3 minutter før du legger i eggene. Tar jeg egg rett fra kjøleskapet, lar jeg dem ligge i airfryeren på 130 grader i 12 minutter. Er eggene romtempererte, reduserer jeg tiden med 1 minutt.

Ønsker deg en strålende fin 17. mai-feiring. Og husk; denne fremgangsmåten fungerer veldig fint også de andre dagene i året.

LES MER! Her kan du se alle oppskriftene jeg har med COSORI Airfryer på bloggen!

Ingredienser

Kaldhevede rundstykker

300 g hvetemel
150 g fint sammalt hvetemel
50 g lettkokte havregryn
1 ts salt
0.33 pk gjær
3.5 dl vann, ca. 25 grader
2 ss olivenolje
100 g cottage cheese

Topping
50 g lettkokte havregryn

Slik gjør du

Ha alt det tørre i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett i bollen. Ha i vannet og cottage cheesen og elt deigen godt sammen. Jeg bruker å elte på forholdsvis lav hastighet i 10-12 minutter. Så øker jeg farten og elter i 2-3 minutter til. Dekk bollen med en tallerken eller plastfolie og la deigen heve i 30-45 minutter. Det går helt fint om den ikke blir dobbelt så stor, som vi vanligvis sier.

Ta ut innerkurven i COSORIEN og kle den med bakepapir.

Dryss et tynt lag med mel på bakebordet og hvelv deigen over. Brett den sammen en gang før du deler den i 9 like store deler og ruller dem ut til boller. Fyll en liten skål med lunkent vann og en annen med havregrynene.

Dypp rundstykkene i vannet, så havregrynene og plasser dem i COSORI-kurven. Dekk kurven med plast og sett den i kjøleskapet til neste dag.

Ettersom kurven må være på plass for å starte opp airfryeren, setter jeg bare kurven på plass og setter på COSORIEN. Sett den på 200 grader først og stek i 5 minutter. Skru ned varmen til 160 grader og stek i 15 minutter til. Åpne skuffen, vend rundstykkene slik at bunnen kommer opp, og stek videre i 8-10 minutter til.

La rundstykkene avkjøles på en bakerist.

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med COSORI.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon