Pannestekt havabbor med sitronsmør

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 40 minutter

Porsjoner: 4

Pannestekt havabbor med sitronsmør

Pannestekt havabbor med sitronsmør – nam! Dette er skikkelig god mat med et herlig anstrøk av luksus! Perfekt å servere når det er tid for å kose seg litt ekstra.

Om du ikke får tak i havabbor, kan du bruke små fileter av sjøørret istedenfor. Det blir akkurat like godt.

Havabbor er ikke en vanlig fisk for meg å bruke, av den enkle grunn at jeg nesten aldri ser den i fiskedisken, men den er en kjempefin matfisk, så det er bare å handle inn når den dukker opp.

Dersom du bruker å lese engelske kokebøker, eller se på engelske matshow, ser de ofte at sea bass – som er det engelske navnet – brukes.

LES MER! Her finner du oppskriften på PANNESTEKT ØRRET MED BACON, TOMATER OG SITRONSMØR.

Sitron og fisk er bestandig en veldig bra smakskombo og det er nettopp derfor jeg elsker å servere sitronsmør til denne retten.

Håper du blir like begeitret for denne middagen som jeg!

Ingredienser

Havabboren
800 g havabbor, fileter
1 ts flaksalt
0.5 ts nykvernet pepper
2 ss olivenolje
20 g smør

Grønnsakene
2 bunt asparges
1 purre
2 vårløk
2 ss olivenolje
200 g cherrytomater
2 ts kapers
50 g smør
0.5 sitron saften av

Tilbehør
600 g nypoteter

Slik lager du pannestekt havabbor med sitronsmør

Start med potetene og tilbehøret. Potetene koker du i lettsaltet vann, i 20-25 minutter, til de er møre.

Kutt av den nederste delen av aspargesene før du koker dem i lettsaltet vann i 3 minutter. Hell dem over i et dørslag og slå over nok kaldt vann til at du stopper kokeprosessen.

Kutt purren og vårløken i ringer og ha i en panne sammen med olivenoljen. La det surre på svak varme i noen minutter, til løken blir blank og myk. Ha i cherrytomatene og la de steke med i noen minutter. Krydre med salt og pepper.

Ha i aspargesene og la de steke med i noen minutter. Til slutt smelter du inn smøret og klemmer i sitronsaften og lar alt smelte sammen. Smak til med salt og pepper.

Slik steker du havabboren.

Skrap skinnet på fiskefiletene før du krydrer dem. Varm oljen på forholdsvis høy varme i en stekepanne og legg i fiskefiletene med skinnsiden ned. Stekes i ca. 4 minutter. Vend fisken, skru ned varmen til helt lav og etterstek i 1 minutt. Samtidig som du vender fisken, har du også i smøret og smelter det i. Øs det over fisken en gang eller to.

Da er det bare å plassere alt pent og pyntelig på tallerkenene og glede seg til deilig havabor med grønnsaker og sitronsmør middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon