Brownies med salt karamellsaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 50 minutter

Porsjoner: 20

Brownies med salt karamellsaus

Hva tenker du når jeg sier; nystekt brownie med salt karamellsaus? Jeg sier iallfall et rungende JA! Jeg bare elsker de to smakene sammen!

Under stekingen renner karamellsausen gjennom kaken og lager et aldeles herlig lag med salt karamell som blir liggende som et tykt lag under kaken. Yummy!

LES MER! Sånn lager du smashing god CREAM CHEESE BROWNIE

Det var Fahama, som hadde arbeidsuke her hos meg, som hadde idéen om å ha salt karamellsaus i brownien, og ettersom det ble så suksess, har jeg måtte lage den flere ganger etterpå også.

Dette er en skikkelig mektig og god konfektkake, så del den gjerne opp i litt mindre biter enn du vanligvis deler brownien. Så kan folk heller forsyne seg med to stykker om sjokoladebehovet ikke er fylt opp ette første bit.

Når du steker brownien, kan det være lurt å la formen stå på et bakepapirkledd stekebrett, for muligheten er tilstede for at karamellen bobler litt over under stekingen.

Ingredienser

Browniesrøre
200 g mørk sjokolade
125 g smør
3 egg
200 g mykt, brunt sukker
100 g hvetemel
2 ts bakepulver

Salt karamellsaus
0.5 dl vann
200 g sukker
1.75 dl kremfløte
75 g smør
1 ts flaksalt

Slik gjør du

Start med karamellsausen. Mel og vei opp alt du trenger før du starter. Smøret deler du i små terninger.

Ha vannet og sukkeret i en tykkbunnet kjele og la det koke opp på litt over medium varme. Ikke rør i kjelen under oppkoket, men du kan bevege litt på kjelen for å få varmen til å spre seg godt i hele massen.

Sukkermassen skal koke frem til den blir mørk gyllenrbrun. Du må følge godt med når den begynner å bli brun, for det kan gå veldig fort mellom lysebrun til brent.

Når karamellen har fått dne ønskede fargen, tar du kjelen av varmen og rører inn fløten. Da bruser det skikkelig, så hold ansiktet unna!

Rør i vei. Sett kjelen tilbake på varmen og kok i 4 minutter. Ta kjelen av varmen igjen og rør inn smøret. Til slutt har du i saltet og heller karamellen over i en form som tåler høy varme.

Sett karamellsausen til avkjøling

Brownierøren

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og kle en liten ildfast form med bakepapir. Her brukte jeg en som var 24×18 cm.

Smelt sammen sjokoladen og smøret i mikrobølgeovnen eller ha det det i en kjele.

Mens det smelter sammen, pisker du sammen eggene og det brune sukkeret til eggedosis. Det tar 5-6 minutter.

Bruk en sikt og sikt melet over i eggedosisen og fold det sammen før du heller i den smeltede sjokolade- og smørblandingen og rører det sammen.

Hell 2/3 av sjokoladerøren over i den kledte formen. Fordel karamellen over før du har resten av røren over til slutt.

Sett kaken på et bakepapirkledd stekebrett i ovnen. Så lenge som du steker med varmluft, spiller det ingen stor rolle hvor i stekeovnen kaken står.

Stek browniesen i 30-33 minutter. Dryss gjerne noen flaksaltkorn over kaken rett etter at du har tatt den ut.

La brownien avkjøles helt før du deler den i passe stykker.

4 kommentarer til “Brownies med salt karamellsaus”

    • Det har jeg ikke prøvd, men det kan du sikkert. Da må du tilsette litt væske i tillegg, kanskje litt kald kaffe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon