Eltefritt langpannebrød

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 2 timer og 30 minutter + 12-18 timers heving

Porsjoner: 16

Eltefritt langpannebrød

Å bake eltefritt langpannebrød er et skikkelig takknemlig brød å bake! Den ekstra lange hevetiden, som det er på alle eltefrie brød, gir en ekstra dybde i smaken, og så er det befriende lettvint å bake!

Noe av det jeg liker aller best med å bake eltefritt, er at deigen er veldig fleksibel i forhold til hvor lenge det står til heving. Noen ganger står den fra kveld til neste morgen, mens andre ganger står den kanskje et døgn. Og hvis det plutselig dukker opp noe som gjør at jeg ikke får tid til å jobbe videre med deigen når jeg har tenkt allikevel, ja da setter jeg den bare i kjøleskapet. Og der kan den stå en dag eller to til.

Langpannebrødet er fint å fryse ned, enten oppdelt i biter eller i større stykker. Hvis du vil bruke det til matpakkebrød, kan du halvtine bitene før du fyller dem med pålegg og legger i matboksen.

LES MER! SLIK TINER DU GJÆRBAKST

Oppskriften er beregnet på en stor langpanne. Dersom du vil ha brødet litt høyere, kan du bruke en litt mindre langpanne.

God bakst!

Ingredienser

75 g helkorn hvete
7.5 dl vann
150 g havregryn
200 g fint sammalt hvetemel
550 g hvetemel
0.25 pk gjær
1.5 ts salt

Slik baker du eltefritt langpannebrød

Ha helkornene i en bakebolle. Kok opp 1,5 dl av vannet, hell det over helkornene og la det stå til det blir lunkent.

Så har du i resten av ingrediensene i bollen og rører det sammen. Som navnet tilsier, trenger du ikke å elte deigen sammen, men rør den nok til at alt melet er inkorporert.

Dekk bollen med et lokk og la deigen stå på benken de kommende 12-18 timene. (Les teksten høyere opp for tips om enda større fleksibilitet på hevetiden)

Kle en langpanne med bakepapir og pensle det med olje før du hvelver deigen i formen. Væt fingrene med vann og klem deigen jevn utover, helt ut til hjørnene.

Dryss litt mel over før du ruter det opp slik at du får 16 biter. Dekk brødet med plast eller et bakeklede. La det stå å heve i ca. 1,5 time.

Sett stekeovnen på 225 grader over- og undervarme.

Stek brødet på nest nederste rille i ca. 30 minutter.

Hvelv langpannebrødet ut av formen og la det avkjøles på en bakerist.

God bakst!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon