Laks med bacon og mais

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 40 minutter

Porsjoner: 4

Laks med bacon og mais

Dette er smaker som jeg elsker; laks med bacon og mais, vårløk og gode poteter! Like god å servere på en tirsdag som på lørdag, og poppis hos både små og store. Og da må vi jo være fornøyde, ikke sant?

Velg gjerne laksestykker med skinnet på, så er den enda lettere å steke perfekt uten at fiskekjøttet går i stykker. Så kan du bare rive av skinnet før servering, eller spise det. Jeg er iallfall særdeles svak for sprøstekt fiskeskinn. Under forutsetning av at skinnet er godt skrapet før stekingen.

I oppskriften her bruker jeg matfløte i sausen. Her kan du også bruke den lette varianten av matfløte eller du kan brukse kremfløte. Alle tre varianter blir godt! Og hvitvinen kan erstattes av tilsvarende mengde eplejuice.

Og vil du ha litt mer spice i middagen, kan du tilsettte en teskje med sambal oelek eller srirachasaus sammen med fløten.

God middag til deg!

Ingredienser

Laksen
200 g bacon
2 ss olivenolje
600 g laksefilet med skinn, uten bein
1.5 ts flaksalt
0.5 ts nykvernet pepper
2 dl hvitvin evt. eplejuice
2 dl grønnsaksbuljong ferdig utblandet
2 dl matfløte
1 liten boks mais
4 vårløk
4 greiner timian

Potetene
800 g småpotet
1 ts salt

Slik tilbereder du laks med bacon og mais

Start med potetene, for de tar lengst tid. Kok opp vann og salt og ha i potetene. Kok til de er møre.

Gyllenbrunt bacon

Skjær baconet i små terninger og ha bitene i en tørr, kald stekepanne. Skru på varmen og stek baconet på litt over medium varme til det begynner å bli gyllenbrunt.

Mens baconet steker, krydrer du laksefiletene med halvparten av saltet og pepperen.

Nå kan du enten skyve baconet litt til side og legge laksefiletene – med skinnsiden ned – i baconfettet og steke laksefiletene på litt over medium varme i ca. 4 minutter til skinnet er gyllenbrunt og sprøtt, eller du kan helle ut baconfettet og erstatte det med olivenolje før du starter stekingen. Jeg liker best å steke i olivenolje, men jeg vet mange mye heller vil bruke baconfettet.

Ta laksefiletene ut av stekepannen og legg dem til side.

Lag sausen rett i stekepannen

Skru opp varmen litt i stekepannen og tilsett hvitvinen/eplejuicen. La den koke nesten helt inn før du tilsetter grønnsaksbuljongen og koker den også inn i 2-3 minutter.

Hell i fløten og kok opp. Smak til med salt og pepper. Hvis buljongen du bruker er salt, er det ikke sikkert at du trenger mer salt, så smak før du eventuelt tilsetter.

Ha i maisen og legg i laksestykkene, med skinnsiden opp.

Skjær vårløken i ringer og ha i pannen.

Da er det klart for laks med bacon og mais!

Her har jeg pyntet med noen timiangreiner.

Kos deg!

3 kommentarer til “Laks med bacon og mais”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon