Trippel sjokoladebolle
Yes! Oppskriften på trippel sjokoladebolle måtte jo komme på Fru Timian også! “Alle” kjøper eller baker Oskar Westerlin sine tiple sjokoladeboller for tiden. Oskar Westerlin er en TikToker og YouTuber som altså har lansert en trippel sjokoladebolle i samarbeid med en bakerikjede, og snakk om vellykket lansering! Så kan man jo for folkehelsens skyld håpe på at disse ikke vil inngå i det daglige kostholdet for de fleste av oss.
Jeg bruker min vanlige bolleoppskrift til disse bollene også. De blir bestandig vellykket og gode! For å få dette til å bli en trippel sjokoladebolle, plasserer jeg en rute melkesjokolade inni bollene før de stekes. Når de så er avkjølt pensler jeg dem med smeltet sjokolade før jeg dypper dem i herlig hakket sjokolade!
LES MER! Hell fløte over SNURRENE før du steker dem, for å få dem EKSTRA SAFTIGE!
Hvis du ønsker å fryse ned bollene, er det best å gjøre før du har de to lagene med sjokolade på toppen.

Ingredienser
500 g hvetemel
75 g sukker
0.5 pk gjær
1 ts kardemomme
3.5 dl kald melk
0.5 ts salt
75 g kaldt smør
100 g melkesjokolade
Sjokoladeglasuren
300 g melkesjokolade
0.5 dl fløte
Slik baker du triple sjokoladeboller
Ha hvetemel, sukker, salt, kardemomme og gjær i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, kan du smuldre den rett i bakebollen. Deigen skal eltes til gjæren garantert er blandet inn i deigen.
Ha i melken og sett mikseren på laveste hastighet. Elt deigen i 10 minutter. Del smøret i små terninger og ha dem i deigen. Elt videre i 7–8 minutter. Altså en eltetid på 17–18 minutter totalt.
Dekk bollen med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse. Det bruker å ta om lag 1 time.
Forming av sjokoladebollene
Kle et stekebrett med bakepapir. Knekk av 12 ruter melkesjokolade og ha dem klar.
Dryss et helt tynt lag med mel på bordet og hvelv deigen over. Del den i 12 like store deler og rull dem ut til boller.
Klem hver bolle litt flat og legg en på en sjokoladerute. Brett deigen rundt sjokoladen, vend bollen og rull den noen ganger, som du ruller boller til vanlig, for å få en glatt overside.
Legg bollene på stekebrettet, dekk dem løst med plast og la dem etterheve i 30-40 minutter.
Sett stekeovnen på 225 grader over- og undervarme.
Stek bollene i ca. 12 minutter. La de avkjøles på en bakerist.
Sjokoladeglasuren
Hakk opp 150 gram av melkesjokoladen og ha i en bolle sammen med fløten. Smelt det sammen i mikrobølgeovn eller over et vannbad. Rør det godt sammen.
Resten av melkesjokoladen hakker du også opp, og for å få sjokoladebitene til å se fine ut, skjærer du helt tynne “skiver” av sjokoladen. Da brekker den naturlig av også, og du får fine “sjokoladeremser”.
Legg den opphakkede sjokoladen på et fat.
Pensle bollene med sjokoladeglasuren før du dypper dem i den hakkede sjokoladen.
Da er det bare å kose seg!
God bakst!














