Jeg vet det er mange som ønsker å spare den originale juleribba til julaften, så da er kunsten å finne andre tilberedningsmåter nå i adventstiden. Jeg må jo spise ribbe mer enn én gang i løpet av hele desember, for jeg elsker en godt krydret og saftig ribbe!

Det å få ribba saftig er heldigvis ingen uoverkommelig oppgave. Ikke å få til sprø svor heller! For saftigheten, er det kunststykke å steke kjøttet på såpass lav varme at alt fettet får god tid på seg til å formelig smelte inn i selve kjøttet. For du kan like det eller ikke, men det er i stor grad fettet som gir den gode smaken på den ferdige ribba. Så når du skal kjøpe ribbe, velg ut et stykke som har bra med fett på seg. Og vil du ikke spise fettet, skjærer du det bort når du starter med spisingen.
Her gnir jeg inn ribba med godt krydder og langsteker den på 100 grader i 8-10 timer. Det blir fantastisk saftig og godt. Og for fremdeles å ha igjen noen smaker til julaften, bytter jeg ut både ertestuing og surkål med en deilig soppsaus.

Jeg sier bare: Løp og kjøp ribbe!

Langstekt juleribbe

Oppskriften på denne ribba og soppsausen, finner du her!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Her ble det adventsribbe i dag etter din stekemetode, servert med løkmarmelade, poteter, erter og sjysaus. Det ble fantastisk godt! Ribba ble faktisk så god at undertegnede har gått med på å bytte pinnekjøttet mot ribbe på selveste julaften. Kjøttet var så mørt og saftig at det kunne spises med skje, og svoren var omtrent like sprø som baconsvor på pose…

  2. Steker du ribben under folie, opp ned, høyere temperatur på slutten? Hadde satt stor pris på om du kunne tipset meg litt om fremgangsmåte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *