Den beste frokosten!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Den beste frokosten!

Du vet det blir en bra dag når den starter med en god frokost og en liten bunke aviser. Slike dager heter gjerne lørdag eller søndag, for til hverdags rekker i hvert fall ikke jeg å lese mange avissider før pliktene kaller. Desto større luksusfølelse får jeg i helgen. Ettersom jeg, som regel, er den som står opp først, starter jeg helgedagen med 2-3 store kopper te og avisbuknen fra hele uka. Så er det klart for frokost med hele gjengen. Og da elsker jeg vrkelig å kunne innta denne enkle, geniale frokosten – bløtkokt egg og ristet brød, med masse smør, oppdelt i pinner!

BRUK GJERNE DETTE ELTEFRIE BRØDET!

Vi er jo så heldige å ha egne høner som vi kan hente inn egg fra. De varierer en del i størrelsen, fra små brune til store lysegrønne, så det varierer litt hvor lenge eggene må koke for at de skal bli smilende; altså at eggehviten er fast, og at eggeplommen akkurat har begynt å sette seg, men fremdeles har en herlig flytende kjerne. Min erfaring er at medium store egg, skal kokes i 6 minutter og 30 sekunder, når du legger dem i kokende vann.

LES MER: Sånn lager du surdeigsbrød med litt rugmel og sammalt hvetemel

 

Smilende egg med brødpinner

til 1 person

2 egg
1 skive godt brød
smør
flaksalt

Kok opp vann i en kasserolle og legg eggene forsiktig i. La eggene koke i 6 minutter og 30 sekunder (eller så lenge som du ønsker for å få dem etter din smak)

Mens eggene koker, rister du brødskiven enten i en helt vanlig brødrister eller legger dem på et stekebrett rett under grillelementet i stekeovnen. Vend dem når de er blitt brunflekkete.

Smør et godt lag med smør på skiven før du deler dem opp i staver som er akkurat passe tykke til å dyppes ned i egget.

Dryss flaksalt over egget og nyt!

 

Bildene er fra boken min “Fru Timians beste sommermat” og er tatt av Studio Dreyer Hensley

3 kommentarer til “Den beste frokosten!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon